Agentia Nationala pentru Locuinte construieste locuinte sociale pentru comunitatea rroma

 

Pentru prima oara, Agentia Nationala pentru Locuinte aloca în acest an bani pentru construirea de locuinte sociale pentru rromi. Programul-pilot a fost aprobat înca din 2008, dar anul acesta au venit si banii.

anlAgentia Nationala pentru Locuinte (ANL) are pentru acest an 10 milioane de lei (2,2 milioane de euro) pentru constructia de locuinte sociale pentru comunitatea rroma.

„Pentru prima data avem 10 milioane de lei pentru construirea de locuinte pentru rromi. Pâna acum nu au fost bani de la buget”, a declarat Dumitru Nancu, directorul ANL pentru ECONOMICA.NET.

Programul pilot trebuia demarat în 2008, atunci când a fost aprobat prin HG 1237/2008.

Programul prevede constructia unui numar maximum 300 de locuinte pentru rromi cu venituri reduse. Repartiazarea locuintelor sociale se va face de fiecare autoritate locala, dupa examinarea solicitarilor, pe baza unor criterii. Din comisiile de examinare vor face parte si câte un reprezentant al biroului judetean penru rromi.

Persoanele care au acces la acest program trebuie sa aiba un venit mediu net lunar pe persoana, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câstigului salarial mediu net lunar pe total economie. Locuintele vor fi module cu regim de înaltime parter, însumand sapte partamente/modul.

De asemenea, ANL are pentru acest an prevazute investitii de 37,7 milioane de euro pentru Construirea de locuinte pentru tiuneri în regim de închiriere: 11,4 milioane de euro reprezinta surse proprii, iar 26,6 milioane de euro este suma prevazuta de la bugetul de stat.

Unde se vor construi locuinte pentru rromi

Programul-pilot prevede constructia a 301 apartamente în urmatoarele localitatii, potrivit datelor de pe site-ul ANL:

Pecica, Arad – 49 locuinte
Osorhei, Bihor – 14 locuinte
Tauteu, Bihor – 14 locuinte
Sat Budacu de Jos, comuna Budacu de Jos, Bistita-Nasaud – 14 locuinte
Sat Jelna, comuna Budacu de Jos – 7 locuinte
Halchiu, Brasov – 21 locuinte
Mircea Voda, Constanta – 49 locuinte
Dolhesti, Iasi – 49 locuinte
Baia de Arama, Mehedinti – 28 locuinte
Corabia, Olt – 28 locuinte
Nochrich, Sibiu – 28 locuinte

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie