KPMG numita administrator special in procesul de redresare al companiei de asigurare reasigurare Astra

 

Autoritatea de Supraveghere Financiara a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei asigurare reasigurare Astra, a suspendat actionarii si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special.

„Se dispune deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala, conform prevederilor art. 8 alin. (1) lit. b) coroborat cu prevederile art. 7 lit. a) din Legea 503/2004, republicata, la Societatea de Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A (…) reprezentata legal de domnul Iulius Alin Bucsa, în calitate de presedinte Directorat. Art. 2.- Se desemneaza KPMG ADVISORY SRL”, se arata în decizia ASF.

Începând de marti, ASF a suspendat atributiile legale ale actionarilor semnificativi si ale persoanelor semnificative ale societatii de asigurare/reasigurare care se transfera administratorului special pe toata perioada administrarii speciale precum si drepturile de vot în privinta numirii si revocarii membrilor Consiliului de supraveghere ai societatii, dreptul la dividende al actionarilor, activitatea, precum si dreptul la remuneratie al membrilor consiliului de supraveghere.

KPMGAstra Asigurari este controlata de The Nova Group Investments România SA – 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentând 0,3% din capitalul social. The Nova Group Investments România si Epsilon Estate Provider sunt controlate indirect de omul de afaceri Dan Adamescu.

Suspendarea opereaza si îsi produce efectele pe toata durata procedurii de redresare financiara prin administrare speciala.

„Administratorul special preia integral atributiiie persoanelor semnificative ale societatii de asigurare supuse procedurii de redresare financiara prin administrare speciala, asa cum acestea rezulta potrivit legii si actelor constitutive ale societatii de asigurare”, se arata în decizia adoptata marti de ASF. Ovidiu Tempea, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie