Judecatoria Giurgiu a decis reducerea pedepsei aplicate lui Nicolae Popa condamnat in dosarul FNI

 

Judecatoria Giurgiu a decis luni reducerea pedepsei aplicate lui Nicolae Popa, fost director al Gelsor, condamnat în dosarul FNI, de la 15 ani închisoare la 6 ani si 8 luni, ca urmare a intrarii în vigoare a noilor coduri si aplicarii legii penale mai favorabile.

ciocanPotrivit deciziei publicate pe site-ul Judecatoriei Giurgiu, magistratii au admis contestatia la executare formulata din oficiu ca urmare a sesizarii Comisiei de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile, constituita în temeiul HG 836/2013 la nivelul Penitenciarului Giurgiu privind pe condamnatul Nicolae Popa.

Judecatorii au descontopit pedeapsa rezultanta de 15 ani închisoare, aplicata lui Nicolae Popa în dosarul FNI, si au redus condamnarea la cinci ani închisoare, la care au adaugat un spor de 1 an si 8 luni, rezultând astfel o pedeapsa finala de 6 ani si 8 luni închisoare.

Nicolae Popa a executat deja patru ani si doua luni, el fiind încarcerat pe data de 3 decembrie 2009.

Decizia Judecatoriei Giurgiu nu este definitiva si poate fi contestata.

Nicolae Popa a fost condamnat în 2007 de Tribunalul Bucuresti la 15 ani închisoare în dosarul FNI, alaturi de Ioana Maria Vlas, care a primit 13 ani închisoare.

Fondul National de Investitii (FNI) a luat fiinta la 17 august 1995, cu administrare SOV Invest. Prabusirea Fondului National de Investitii în mai 2000 a afectat aproape 300.000 de investitori.

Nicolae Popa s-a sustras executarii pedepsei, fugind din tara înca din anul 2000 si a fost dat în urmarire prin Interpol în 2002, în baza mandatului international de arestare emis de instanta din România.

În decembrie 2009, el a fost arestat în Indonezia si adus în tara, unde a fost încarcerat.

Dupa venirea acestuia în România, procurorii i-au deschis un dosar penal lui Sorin Ovidiu Vîntu, pentru ca i-a trimis lui Nicolae Popa mari sume de bani în Indonezia, Vîntu primind o condamnare definitiva de doi ani închisoare.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie