ICCJ judeca marti contestatia DNA la decizia magistratilor de a-l lasa in libertate pe presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma

 

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, s-a prezentat marti la Înalta Curte de Casatie si Justitie, unde se va judeca contestatia DNA la decizia magistratilor de a-l lasa în libertate pe Cosma.

mircea cosmaLa intrarea în sediul instantei supreme, Mircea Cosma nu a dorit sa raspunda întrebarilor jurnalistilor.

Pe 12 februarie, judecatorii au respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Mircea Cosma, impunând acestuia masura controlului judiciar, într-un dosar în care acesta este cercetat pentru trafic de influenta.

În acelasi dosar, magistratii au impus masura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile în cazul lui Daniel Adrian Alixandrescu, directorul executiv al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova.

Mircea Cosma a fost retinut saptamâna trecuta de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenta.

‘Din ordonanta de efectuare a urmaririi penale a rezultat ca, în perioada 2012- 2013, inculpatul Cosma Vlad Alexandru împreuna cu o alta persoana apropiata au pretins si au primit de la mai multi reprezentanti ai unor societati comerciale – denuntatori în cauza – importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv catre doua societati comerciale controlate în fapt de catre inculpatul Alexe Razvan. Sumele de bani au fost pretinse de catre cei doi în schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe lânga care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatal lui Cosma Vlad Alexandru) si Alixandrescu Daniel Adrian (director al Directiei Patrimoniu), astfel încât societatile respective sa obtina de la CJ Prahova lucrari si servicii curente de întretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna, supraevaluate si pentru a deconta cu prioritate a unor lucrari deja efectuate, în temeiul unor contracte anterioare’, se arata într-un comunicat al DNA. (AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie