Decizie ICCJ: Razvan Alexe, arestat in dosarul in care sunt cercetati Mircea si Vlad Cosma ramane in detentie

 

Magistratii Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ÎCCJ) au decis, luni, ca Razvan Alexe, arestat într-un dosar de trafic de influenta în care sunt cercetati si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si fiul sau, deputatul Vlad Cosma, va ramâne în detentie.

Ciocan judecatorPotrivit site-ului oficial al ÎCCJ, magistratii au respins ca nefondata cererea de înlocuire a masurii arestarii preventive cu masura preventiva a arestului la domiciliu formulata de inculpatul Razvan Alexe.

Alexe a fost arestat la data de 14 noiembrie 2013 într-un dosar în care fusese retinut de Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Ploiesti, procurorii declinând, ulterior, dosarul la DNA.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, inculpatul ar fi pretins si primit sume totalizând peste cinci milioane de lei dupa ce a lasat sa se creada ca are influenta asupra presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Procurorii DNA Ploiesti au extins ancheta în acest dosar, astfel ca, saptamâna trecuta, au fost audiati presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, dar si directorul executiv al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Adrian Alixandrescu. Anchetatorii au dispus punerea în miscare a actiunii penale fata de acestia.

Potrivit sefului DNA Ploiesti, Lucian Onea, Mircea Cosma si Daniel Alixandrescu sunt cercetati pentru luare de mita si abuz în serviciu, în timp ce deputatul Vlad Cosma este cercetat pentru trafic de influenta. ‘Din ordonanta de efectuare a urmaririi penale a rezultat ca, în perioada 2012- 2013, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, împreuna cu o alta persoana apropiata, a pretins si a primit de la mai multi reprezentanti ai unor societati comerciale – denuntatori în cauza – importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv catre doua societati comerciale controlate în fapt de catre inculpatul Alexe Razvan. Sumele de bani au fost pretinse de catre cei doi în schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe lânga care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatal lui Cosma Vlad Alexandru) si Alixandrescu Daniel Adrian (director al Directiei Patrimoniu), astfel încât societatile respective sa obtina de la CJ Prahova lucrari si servicii curente de întretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna, supraevaluate, si pentru a deconta cu prioritate a unor lucrari deja efectuate, în temeiul unor contracte anterioare’, se arata într-un comunicat al DNA.

În urma audierilor, procurorii i-au retinut pe Mircea Cosma si Daniel Alixandrescu, cerând arestarea lor, însa instanta a dispus masura controlului judiciar în cazul presedintelui CJ Prahova si masura arestului la domiciliu în cazul directorului Directiei Patrimoniu.

De asemenea, anchetatorii au formulat o cerere de încuviintare a arestarii preventive a deputatului Vlad Cosma, iar plenul Camerei Deputatilor a votat luni împotriva acesteia.(AS – autor: Anamaria Toma, editor: Claudia Stanescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie