Sefi ai unui sindicat Petrom urmariti penal pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual si evaziune fiscala

 

Câtiva sefi ai unui sindicat Petrom sunt urmariti penal. Fosti si actuali angajati ai companiei au depus o plângere penala, careia i s-a dat curs de catre Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Oradea. Scandalul a izbucnit în momentul în care unii dintre salariatii filialei Petrom din Suplacu de Barcau au descoperit ca, fara sa stie, au dat în judecata compania Petrom. Si, culmea, au aflat si ca s-au încasat despagubiri consistente: aproximativ 1 milion de euro. Oamenii se plâng însa ca nu au vazut niciun ban.

Petrom1Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Oradea a decis ca liderii de sindicat de la Petrom sa fie urmariti penal pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual si evaziune fiscala. Vorbim despre Lucian Gal, Mircea Stana si Radu-Cornel Iuhas.

Povestea a început vara trecuta. Sindicalistii de la sucursala Petrom de la Suplacu de Barcau au pornit procese împotriva Companiei Petroliere, solicitând diverse despagubiri. Actiunile în instanta au fost câstigate, iar Petrom a virat aproximativ un milion de euro într-un cont comun.

Numai ca, peste o luna, o alta instanta a decis ca fostii angajati ai Petrom trebuie sa restituie banii. Dupa pronuntarea noii hotarâri, în jur de 20 de oameni au aflat ca sunt datori companiei petroliere, fara sa fi stiut nimic despre procese ori despagubiri. Este si cazul Otiliei Stefanovici, fost auditor la filiala Petrom din Suplacu de Barcau pâna în 2008.

Fostii angajati Petrom spun ca liderii de sindicat s-au folosit de cele câteva procese deschise de anumiti angajati ai companiei si le-au extins, în timp. Pe lista reclamantilor au aparut în acest mod si numerosi angajati care nu au dat niciodata PETROM în judecata.

Dosarul în care liderii de sindicat ai Petrom sunt urmariti penal a fost trimis spre solutionare catre Parchetul de pe lânga Judecatoria Marghita. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie