Curtea Constitutionala a decis ca fiind neconstitutionale modificarile articolelor privind secretul corespondentei si a probelor obtinute ilegal

 

Curtea Constitutionala a decis, potrivit minutei întocmite dupa analiza proiectului de lege privind revizuirea Constitutiei, ca acele modificari aduse articolelor 28 si 23, referitor la secretul corespondentei, respectiv la folosirea probelor obtinute în mod ilegal, sunt neconstitutionale.

ciocan curtea constitutionalaPotrivit minutei Curtii Constitutionale, cele doua modificari aduse articolelor 23 si 28 din legea fundamentala au fost declarate neconstitutionale cu majoritate de voturi.

Tot neconstitutionala a fost declarata completarea adusa articolului 32, alineatul 8, referitor la definirea autonomiei universitare, precum si completarea articolului 37, cu un nou alineat, 2, referitor la conditia domiciliului în România cu cel putin sase luni înainte de data alegerilor pentru Senat, Camera Deputatilor sau Presedintie.

Au mai fost declarate neconstitutionale modificarile aduse articolului 44, referitor la conditiile si limitele dreptului de proprietate, precum si modificarile aduse articolului 50, referitor la suprimarea protectiei speciale de care se bucura persoanele cu handicap.

Curtea Constitutionala mai considera ca este neconstitutionala acea modificare adusa articolului 52, alineat 1 din Constitutie, referitoare la eliminarea repararii integrale a pagubei suferite de catre persoana vatamata de o autoritate publica.

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, în sedinta din 4 februarie, o serie de amendamente prin care se precizeaza ca interceptarile se pot face numai în cursul procesului penal, fiind eliminat textul care oferea procurorului dispunerea masurii 48 de ore. curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie