Premierul Victor Ponta: Este important ca orice crestere economica sa se reflecte si in veniturile populatiei

 

Într-o prezentare detaliata a performantelor obtinute în 2013, Guvernul arata ca agricultura, industria si exporturile au fost principalele motoare ale economiei, iar salariile si pensiile au crescut, astfel ca si românii de rând au avut de câstigat. Asta „se vede în grafice“, a spus premierul Victor Ponta.

victor ponta in sedinta de guvernDupa expunerea de aproape o ora în care a descris realizarile economice, Victor Ponta a fost întrebat cum se reflecta acestea în nivelul de trai al românilor.

„Daca va uitati la grafice, observati ca aceasta crestere se vede si în nivelul de trai“, a raspuns premierul.

Din prezentarea sa reiese ca salariul mediu creste cu 5%, pensia medie cu 3,75%, iar salariul minim pe economie va ajunge la 200 de euro de la 1 iulie. „Este important ca orice crestere sa se reflecte si în veniturile populatiei“, a spus Ponta în timpul prezentarii.

Performantele României, în viziunea Guvernului

Consemnam pe scurt, în continuare, principalele idei desprinse din prezentarea premierului Victor Ponta privind cresterea economica din 2013:

** Este meritul tuturor celor care au muncit în România, în industrie, în agricultura, în exporturi si servicii
** A fost un efort comun al Guvernului, al sectorului privat si al politicilor monetare aplicate de BNR
** Avem cea mai mica inflatie de dupa Revolutie
** România a creat 80.000 de locuri de munca stabile, în perioada mai 2012 – noiembrie 2013, în timp ce Italia a pierdut 172.000 de locuri, iar Spania – 674.000 de posturi
** Rata somajului din România este printre cele mai mici din Uniunea Europeana
** În ultimii doi ani, România a devenit una dintre cele mai sigure tari din lume din punct de vedere investitional, fiind mai putin riscanta decât Grecia, Portugalia, Italia, Spania sau Ungaria
** Absorbtia fondurilor structurale europene s-a îmbunatatit radical
** Exporturile agricole au depasit, la 11 luni, importurile (n.n. – datele per total anul 2013 arata ca exporturile au fost de 4,2 miliarde de euro, în timp ce importurile au fost putin mai mari, de 4,3 miliarde de euro)
** Investitiile straine au crescut, dupa mai multi ani de scadere constanta
** Deficitul bugetar a scazut de la 9% în 2009 la 2,5% în 2013.

Dan Straut, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie