Cristian Cioaca nu are interdictie de a parasi tara sau localitatea de domiciliu

 

Cristian Cioaca poate parasi tara sau localitatea de domiciliu, dupa ce magistratii Curtii de Apel Pitesti nu i-au impus acestuia nici o interdictie, înlocuind doar masura arestarii preventive cu cea a controlului judiciar, au precizat pentru AGERPRES surse judiciare.

cristian cioacaMai mult, Cioaca are doar obligatia de a se prezenta la politie, conform graficului, însa fara nicio interdictie, astfel ca oamenii legii vor fi nevoiti sa îl caute în cazul în care acesta dispare.

Completul de divergenta al Curtii de Apel Pitesti a admis, vineri, înlocuirea masurii arestarii preventive cu masura controlului judiciar în cazul lui Cristian Cioaca, fostul politist condamnat de instanta de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu.

Completul de divergenta s-a întrunit dupa ce completul de doi judecatori de la Curtea de Apel Pitesti nu ajunsese la o concluzie unanima, în urma cu o zi, în privinta starii de arest preventiv a lui Cristian Cioaca.

A fost pentru a treia oara când cele doua judecatoare care formeaza completul nu au ajuns ajuns la aceeasi concluzie cu privire la starea de arest a lui Cristian Cioaca. Completul de divergenta a respins în cazurile anterioare, cu majoritate de voturi, cererea de înlocuire a arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi localitatea.

Completul de divergenta este format dintr-un numar de trei judecatori, în vederea solutionarii litigiului, daca cu prilejul deliberarii nu s-a format o opinie unanima în cadrul completului de judecata format din doi judecatori. Prin formarea acestui complet se poate pronunta o hotarâre cu majoritate de voturi.

Cristian Cioaca a fost condamnat de Tribunalul Arges, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru savârsirea infractiunii de omor calificat si la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând sa execute 22 de ani de detentie.

Sentinta instantei de fond a fost atacata ulterior cu apel de toate partile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama si fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de parti civile în dosar, precum si de procurori.

Inculpatul a fost obligat, prin sentinta Tribunalului Arges, sa plateasca echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului sau minor Patrick, în calitate de parte vatamata. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma sa primeasca daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioaca a fost obligat si la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

Inculpatul a fost trimis în judecata de procurorii Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie pentru savârsirea infractiunilor de omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioaca se afla în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.(AS – autor: Andreea Dascalescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie