Cristian Cioaca isi va relua activitatea in cadrul Politiei Romane

 

Fostul politist Cristian Cioaca, iesit din închisoare vineri seara, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a decis revocarea masurii de arestare preventiva, va fi pus la dispozitia IPJ Arges, însa nu va avea dreptul sa poarte armament, urmând sa desfasoare activitati administrative.

cristian cioacaPotrivit unui comunicat de presa al Politiei Române, ca urmare a hotarârii Curtii de Apel Pitesti de a înlocui masura arestului preventiv cu cea de control judiciar si în conformitate cu prevederile legale în vigoare, IPJ Arges are obligatia de a înceta masura suspendarii din functie a inspectorului principal de politie Cioaca Cristian si de a dispune masura de punere la dispozitie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În conformitate cu prevederile art. 65 din Legea nr. 360 din 2002 privind statutul politistului, ofiterul de politie va fi pus la dispozitia IPJ Arges, urmând a desfasura activitati administrative. Precizam faptul ca acesta nu va avea drept de port armament. De asemenea, nu va efectua activitati de politie judiciara sau de relatii cu publicul”, se arata în comunicatul comunicatul citat.

Fostul politist Cristian Cioaca, în cazul caruia Curtea de Apel Pitesti a decis revocarea masurii de arestare, a iesit vineri seara din Penitenciarul Colibasi, fiind asteptat de o masina, însa decizia de eliberare nu este definitiva.

Revocarea masurii de arestare în cazul lui Cioaca a fost decisa vineri de Curtea de Apel Pitesti.

Cei doi magistrati de la Curtea de Apel Pitesti care au judecat, joi, cererea de revocare a masurii de arestare nu au ajuns la o decizie, astfel ca aceasta a fost dezbatuta, vineri, de un complet de divergenta, format din trei judecatori ai aceleiasi instante.

Completul de divergenta a decis înlocuirea arestului cu controlul judiciar, hotarârea fiind executorie, conform noului Cod de procedura penala (Cpp), însa nu si definitiva.

O eventuala contestatie a procurorilor fata de hotarârea luata vineri de Curtea de Apel Pitesti se va judeca la instanta suprema. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie