Simulari examene Evaluare Nationala si Bacalaureat 2014. Vezi calendar

 

Elevii din clasa a VIII-a încep simularile pentru evaluarea nationala. Pe 18 februarie va avea loc proba scrisa la Limba si literatura româna, pe 19 la Matematica, iar pe 20 cea la Limba si literatura materna pentru elevii minoritatilor nationale. Rezultatele vor fi afisate pe 7 martie.

examen clasa a VIII-aMinisterul Educatiei Nationale (MEN) a emis Ordinul prin care se aproba organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, în anul scolar 2013-2014. Scopul simularilor este familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din învatamântul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Elevii din clasele a XI-a si a XII-a vor sustine simularile dupa urmatorul calendar: 3 martie – proba scrisa la  Limba si literatura româna,  4 martie – proba scrisa la Limba si literatura materna, 5 martie – proba obligatorie (scris) a profilului, 7 martie – proba la alegere a profilului si specializarii, 14 martie – afisarea rezultatelor. Disciplinele la care vor sustine examen elevii de clasa a XI-a sunt Limba si literatura româna, Limba si literatura materna (pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile care au urmat studiile liceale într-o limba a minoritatilor nationale), Matematica si Istorie.

Pentru elevii clasei a XII-a, disciplinele sunt: Limba si literatura româna, Limba si literatura materna, Matematica, Istorie, Fizica, Chimie, Biologie, Informatica, Geografie, Logica, Argumentare si comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Rezultatele obtinute de elevi la aceste simulari “sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de învatamânt, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor masuri pentru îmbunatatirea performantelor scolare”, mentioneaza Ordinul MEN. V.G.puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie