Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja ramane in arest preventiv pentru 30 de zile

 

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins joi contestatia lui Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Române de Box, si au decis ca acesta sa ramâna în arest preventiv pentru 30 de zile, el fiind urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta.

Rudel ObrejaCurtea de Apel Bucuresti i-a respins definitiv contestatia lui Rudel Obreja si a mentinut decizia de arestare luata pe 5 februarie de Tribunalul Bucuresti.

Rudel Obreja este acuzat de procurorii DNA ca, în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, ar fi pretins de la Sorin Ovidiu Vîntu, denuntator în dosar, suma de un milion de euro.

„În schimbul sumei pretinse de 1.000.000 euro a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul învestit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, astfel încât îi va determina sa pronunte o hotarâre favorabila denuntatorului. Hotarârea respectiva avea în vedere judecarea recursului declarat de denuntator, în calitate de inculpat în respectiva cauza penala, împotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa închisorii. Suspectul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro sa fie remisa înainte de pronuntarea hotarârii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile”, sustine DNA.

Procurorii anticoruptie arata ca, pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Rudel Obreja a sustinut ca persoanele pe lânga care îsi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarâre favorabila daca va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii în vigoare a „noului cod”, cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare noile Coduri penal si de procedura penala.

Recursul a fost solutionat anterior datei de 1 februarie 2014 si a fost respins, astfel încât hotarârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a ramas definitiva, mai arata DNA.

Pe 27 ianuarie, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv de instanta suprema la doi ani închisoare cu executare, pentru favorizarea lui Nicolae Popa.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie