Preluarea Axa de catre Astra Asigurari. ASF va da solutia saptamana viioare

 

Conditiile foarte avantajoase în care cel mai mare asigurator român a preluat Axa ar stârni invidia oricarui om de afaceri. Tranzactia ar putea fi cauza aparitiei informatiilor privind situatia financiara a Astra.

astra asigurariInformatiile privind situatia financiara a companiei Astra Asigurari precum si documentul de la care acestea au pornit sunt doar ecouri ale preluari Axa Asigurari de catre societatea cu capital românesc, sustin surse din piata. “ Tot scandalul privind dificultatile pe care le-ar avea Astra asigurari reprezinta o falsa problema. Raportul la care se face referire este, de fapt, un act neoficial care nu trateaza subiectul Astra ci viitoarea situatie a companiei Axa, dupa preluare”, sustin surse din piata.

Detaliile tranzactiei arata ca Astra a facut o afacere care ar stârni invidia oricui. Compania româneasca urmeaza sa primeasca peste 20 de milioane de euro în contul viitoarelor pierderi pe care portofoliul lasat în urma de Axa le-ar putea genera. Majoritatea celor câteva zeci de mii de contracte încheiate de Axa în România, care urmeaza sa fie preluate de Astra, sunt întelegeri pe termen lung.

Concurenta si-a dat avizul dar ASF trage de timp

Tranzactia dintre Astra si Axa este aproape de final, solutia stând acum în pixul responsabililor din Autoritatea de Supraveghere Financiara. Anterior, Consiliul Concurentei a dat aviz pozitiv. Contactat de EVZ, Corneliu Moldoveanu, vicepresedintele Autoritatii pe domeniul asigurarilor, afirma ca termenul maxim legal pâna la care trebuie data o solutie este începutul lunii martie însa situatia se va clarifica probabil chiar saptamâna viitoare. El nu neaga ca ar putea exista o legatura între tranzactia cu Axa si informatiile aparute privind situatia financiara a Astra. Moldoveanu a precizat ca ASF a cerut documente suplimentare companiilor, pentru a lua o decizie în privinta fuziunii. Întrebat daca avizul ASF are legatura cu recentele informatii aparute în presa în legatura cu compania Astra, Moldoveanu a raspuns: „Nu pot sa va confirm, nici sa va infirm”. Acesta a tinut sa adauge ca o decizie a Consiliului ASF privind atât fuziunea, cât si problemele sesizate recent de presa în cazul Astra, ar urma sa fie luata saptamâna viitoare.

Ce cumpara Astra?

Portofoliul Axa România este format din 38.000 de contracte care aduc afaceri anuale de circa 7 milioane de euro pentru compania care intrase cu planuri mari în România. Prin preluarea Axa, Astra asigurari îsi va ridica cota de piata pe asigurari de viata pâna la 3%. Cel mai mare asigurator de viata din Europa, Axa, a investit 40 de milioane de euro în promovarea si dezvoltarea afacerii din România însa nu a reusit sa se impuna.  Catalina Constantin, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie