Magistratii Curtii de Apel Pitesti au terminat de audiat martorii in procesul fostului politist Cristian Cioaca, condamnat pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu

 

Magistratii Curtii de Apel Pitesti au terminat la termenul de marti audierea martorilor in procesul fostului politist Cristian Cioaca, condamnat de instanta de fond la 22 de ani pentru uciderea sotiei sale, avocatul Elodia Ghinescu.

cristian cioacaPentru acest termen au fost citati in vederea audierii doi martori, Luminita Georgeta Serian, pe partea penala si Nicolae Cristoloveanu, pe partea civila, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, Luminita Serian a declarat in fata instantei ca in anul 2007 a fost solicitata sa faca curatenie in apartamentul familiei Cioaca de patru ori, de trei ori inainte de disparitia Elodiei Ghinescu si a patra oara dupa disparitie. Martora a sustinut ca ultima data nu i s-a parut ca s-ar fi schimbat ceva in locuinta, dar a admis ca unele lucruri pe care le vazuse anterior ar fi putut sa lipseasca.

Nicolae Cristoloveanu, care este vecin al parintilor Elodiei Ghinescu, a fost audiat ca martor al partilor civile. El a fost intrebat despre cheltuielile facute dupa disparitia avocatei, pentru parastase, slujbe de pomenire si amenajarea unui mormant, in vederea stabilirii daunelor materiale.

Totodata, la acest termen a fost audiata si mama Elodiei Ghinescu, in calitate de parte civila in dosar. Ea a afirmat, printre altele, ca Cioaca ar fi putut fi influentat de catre mama lui in savarsirea faptelor de care este acuzat.

„Nu cred ca i-a zis sa o omoare, dar poate o fi zis sa o bata”, a afirmat Emilia Ghinescu, precizand ca a ajuns la aceasta concluzie dupa o discutie telefonica pe care a avut-o cu mama fostului ei ginere.

Curtea de Apel a stabilit un nou termen pentru data de 6 martie, cand urmeaza sa fie audiat, in calitate de parte civila, fratele Elodiei, Robert Ghinescu. Pana la termenul urmator sunt asteptate si ultimele expertize solicitate de instanta in acest dosar.

De cealalta parte, avocata lui Cristian Cioaca, Maria Vasii, a solicitat revocarea arestarii preventive a clientului sau sau inlocuirea ei cu masura controlului judiciar, instanta ramanand in pronuntare asupra cererilor.

In sustinerea solicitarilor, inculpatul a afirmat ca nu exista niciun motiv intemeiat pentru care ar trebui sa ramana in arest.

„Ma tot intreb de cateva luni care este rolul meu aici. (…) Ati vazut ce este in dosar, ati cerut refacerea probelor, nu mai vad niciun motiv pentru care sunt azi aici. Temeiurile avute in vedere in momentul arestarii preventive nu mai exista”, a spus Cioaca. El a adaugat ca nu a incercat niciun moment sa se sustraga cercetarii penale sau sa influenteze derularea anchetei.

Instanta de apel a audiat deja, la termenele anterioare, restul martorilor din dosar. Au fost, de asemenea, vizionate mai multe probe materiale, printre care si inregistrari video din noaptea disparitiei Elodiei Ghinescu, imagini in care apare Cristian Cioaca.

Fostul politist Cristian Cioaca a fost condamnat de Tribunalul Arges, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte, urmand sa execute 22 de ani de detentie.

Sentinta instantei de fond a fost atacata ulterior cu apel de toate partile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama si fratele Elodiei Ghinescu, in calitate de parti civile in dosar, precum si de procurori.

Inculpatul a fost obligat, prin sentinta Tribunalului Arges, sa plateasca echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului sau minor Patrick, in calitate de parte vatamata. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma sa primeasca daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioaca a fost obligat si la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

Cristian Cioaca este incarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie 2013. Rodica Buliga, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie