Seful ANPC sustine ca unele institutii nu respecta contractele-cadru de leasing, iar oamenilor li se iau sume nejustificate

 

Contractele-cadru de leasing sunt problematice in special atunci cand institutiile nu respecta ceea ce se afla in contract, in schimb au pretentia ca persoanele fizice sa isi respecte obligatiile, astfel ca oamenii nici nu stiu ca sunt pacaliti si li se iau niste sume nejustificate, a declarat Bogdan Nica, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

maini, pix, contract, autorizatii de munca„La leasing sunt probleme si unde OG 51/1997, care stabileste conditiile in care se incheie un contract-cadru intr-un fel exclude constatarea unor clauze abuzive, daca s-a respectat ad literam acel contract cadru.

Din nefericire, nu se respecta.

Si nu trebuie sa ne culcam pe o ureche.

Oamenii ne sesizeaza si in curand o sa prezentam public rezultatele unui control carte se face pe leasing-ul pentru persoane fizice.

Unde, e adevarat, si din necunoasterea legislatiei, si din faptul ca este o zona mai marginala, mai putin acoperita si de mass-media, si de informarea publica, se intampla lucruri in neregula.

Oamenii nici nu stiu ca sunt pacaliti si ca li se iau niste sume nejustificate, care nu au fost stabilite initial“, a afirmat Nica, intr-un interviu pentru Economica.net.

„Tu, ca profesionist, sa pretinzi o plata, sa spunem ca nu e o plata ilegala, un comision ascuns sau altceva, dar nu iti indeplinesti intru totul obligatiile tale, dar pretinzi ca respectivul consumator sa si le indeplineasca – asta se incadreaza perfect la capitolul clauze abuzive. Si avem astfel de situatii“, a completat seful ANPC. Leasingul este folosit indeosebi la achizitia de autoturisme. Daniel Ionascu, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie