Curs de pregatire continua „Medierea in penal”
Fundatia pentru Schimbari Democratice (FDC) anunta organizarea in Bucuresti în 18 si 19 februarie 2014 si în Ploiesti în 27 si 28 februarie 2014 a primului modul de pregatire din cadrul cursului “Medierea in penal”.
Cursul “Medierea in penal” este acreditat cu 40 de puncte profesionale de Consiliul de mediere, prin Hotararea nr.5316/ 26.10.2013 si este organizat in trei module, astfel:
Modulul 1 – Medierea in penal – aspecte teoretice si practice, cu durata de 12 ore
– Durata: 12 ore (echivalentul a 12 puncte profesionale)
Modulul 2 – Medierea si riscurile ei in cauzele penale
– Durata: 16 ore (echivalentul a 16 puncte profesionale)
Modulul 3 – Strategii de mediere in cauzele penale
– Durata: 12 ore (echivalentul a 12 puncte profesionale).
Cursul se adreseaza mediatorilor care doresc sa isi dezvolte competenta de a prelua cazuri in domeniul penal, in concordonata cu prevederile Noului Cod Penal si ale Noului Cod de Procedura Penala.
Cele trei module ale programului de pregatire “Medierea in penal” vor fi programate sa se desfasoare fiecare de mai multe ori pe parcursul unui an, astfel incat sa asigure timp participantilor sa puna in aplicare notiunile teoretice invatate si abilitatile practice dezvoltate la fiecare modul.
Cursul este pregatit si sustinut de
– Anca Elisabeta Ciuca, coordonator al programului de formare – mediator, formator principal acreditat de Consiliul de mediere, cu o experienta de peste 17 ani ca formator si coordonator de programe de formare;
– Silviu Erusencu, formator – mediator, formator principal acreditat de Consiliul de mediere, cu o experienta de peste 15 ani ca ofiter de politie si peste 10 ani ca formator în domeniu, si
– Gabriel Olteanu, expert în domeniul penal – mediator, doctor în stiinte juridice, cadru didactic universitar cu peste 20 de ani de experienta în Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”
Pentru fiecare modul echipa a pregatit câte un suport de curs de peste 80 – 100 de pagini, precum si numeroase studii de caz si jocuri de rol.
Taxa de participare la Modulul 1 al cursului este de 450 RON.
Taxa se poate achita in contul RO12 BTRL 0440 1205 D490 57XX, deschis la Banca Transilvania SA, Sucursala Obor, pe numele Fundatia pentru Schimbari Democratice.
Pentru membrii asociatiei profesionale Colegiul mediatorilor organizatorii acorda un discount de 50 RON, acestia urmand sa plateasca doar suma de 400 RON pentru Modulul 1.
Inscrierea pentru Modulul 1 al cursului se face pana la data de 17 februarie 2014, pentru Bucuresti, respectiv 25 februarie 2014, pentru Ploiesti.
Detalii suplimentare la telefon 021 318 90 77 sau la adresa contact@fdc.org.ro sau anca.ciuca@fdc.org.ro.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!