Concurs pentru postul de inspector antifrauda la Fisc. Dosarele se depun pana in 12 februarie

 

Un nou concurs pentru ocuparea posturilor vacante la Directia Generala de Antifrauda Fiscala se va desfasura in aceasta primavara, a anuntat ieri Fiscul pe pagina sa de internet. De aceasta data, sunt puse la bataie 300 de posturi de inspector antifrauda fiscala, cei interesati avand posibilitatea de a candida pana la 12 februarie. Pana in prezent, pe locurile puse la dispozitie de Fisc s-au inscris 329 de candidati la nivel national, 143 dintre acestia candidand pentru posturile din cadrul Directiei de combatere a fraudelor.

inspectori antifraudaDirectia Generala Antifrauda Fiscala este o directie infiintata recent in cadrul ANAF, prin OUG nr. 74/2013, in vigoare din luna iulie 2013. Conform reglementarilor instituite la acea data, structura efectueaza activitati de control cu privire la respectarea actelor normative din domeniul fiscal si participa la actiuni de depistare si combatere a activitatilor care genereaza fenomene de evaziune si frauda fiscala.

Numirea personalului, adica a inspectorilor antifrauda, se face pe baza de concurs sau examen, ocuparea functiilor publice fiind facuta in urma promovarii evaluarilor psihologice complexe, organizate prin intermediul unitatilor specializate acreditate in conditiile legii si a evaluarilor de integritate.

Avand in vedere aceste prevederi, ANAF a organizat, in toamna lui 2013, un concurs in urma caruia au fost ocupate 850 de posturi in cadrul DGAF, din cele peste 1100 puse la bataie.

Inca de la acea data, Fiscul anunta ca un nou concurs se va organiza in primavara anului 2014, pentru ca toate locurile sa fie ocupate: „Pana acum, am recrutat 850 de inspectori, iar in primavara vom completa posturile ramase vacante. Aveam, de pilda 120 de inspectori in Olt si numai 64 in Ilfov, iar numarul companiilor din cele doua judete era invers proportional cu resursele noastre”, a explicat Octavian Deaconu, secretarul general al ANAF, la inceputul lunii noiembrie 2013.

Prin urmare, ANAF a publicat recent anuntul ca un nou concurs pentru ocuparea de posturi la Directia generala antifrauda fiscala se va organiza in data de 1 martie 2014.

Este vorba de un numar de 300 de posturi repartizate dupa cum urmeaza:

  • 108 posturi la Directia de combatere a fraudelor (lista completa este disponibila AICI)
  • 192 posturi in cadrul celorlalte structuri ale DGAF (lista completa este disponibila AICI)

Situatia inscrierilor la nivel national este actualizata zilnic de Fisc pe site-ul propriu. Astfel, pana la data de 7 februarie, ora 14.30, s-au inscris in total 329 de candidati pe cele 300 posturi puse la dispozitie in cadrul concursului, repartizate astfel:

  • 186 de candidati pentru posturile din cadrul celorlalte structuri ale DGAF – consultati AICI situatia inscrierilor
  • 143 de candidati pentru posturile din cadrul Directiei de combatere a fraudelor – consultati AICI situatia inscrierilor

Mirela Oprea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie