Cererea de interventie voluntara in cadrul actiunii in contencios administrativ. Hotarare ICCJ
Înalta Curte de Casatie si Justitie a hotarât ca, în analizarea conditiilor de admisibilitate a interventiei voluntare, principale sau accesorii, formulata în cadrul unei actiuni în contencios administrativ, se impune luarea în considerare, atât a specificului elementelor de drept administrativ, cât si a regulilor de procedura speciale în aceasta materie.
În acest sens, întrucât intervenientul principal dobândeste în proces o pozitie similara cu cea a reclamantului, cererea de interventie principala trebuie sa îndeplineasca toate conditiile de admisibilitate ale actiunii în contencios administrativ. În speta, Înalta Curte a retinut ca intervenientul principal nu a dovedit vatamarea într-un drept recunoscut sau într-un interes legitim, prin actele a caror anulare a fost solicitata, si nu a dovedit nici parcurgerea procedurii prealabile, cerinta de asemenea prevazuta pentru admisibilitatea oricarei actiuni în contencios administrativ.
În consecinta, Înalta Curte a respins cererea de interventie principala, ca inadmisibila. (Decizia nr. 3522 din 19 martie 2013 pronuntata în recurs de Sectia de contencios administrativ si fiscal a Înaltei Curti de Casatie si Justitie având ca obiect anulare acte administrative). Corina Cioroaba, juridice.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!