Aprobarea Conditiilor de organizare a taberelor, excursiilor, expeditiilor si a altor activitati de timp liber in sistemul de invatamant preuniversitar

 

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 99 din data de 7 februarie 2014 a fost publicat Ordinul ministrului educatiei nationale nr. 3060/2014 privind aprobarea Conditiilor de organizare a taberelor, excursiilor, expeditiilor si a altor activitati de timp liber în sistemul de învatamânt preuniversitar.

excursiiActul normativ stabileste conditiile de organizare a taberelor, excursiilor, expeditiilor si a altor activitati de timp liber în sistemul de învatamânt preuniversitar.

Cadrele didactice si/sau unitatile de învatamânt preuniversitar care organizeaza tabere, excursii, expeditii si alte activitati de timp liber au obligatia sa ia toate masurile în vederea asigurarii conditiilor de siguranta ale elevilor pe durata activitatii respective.

În momentul în care grupul este constituit, cadrul didactic organizator al activitatii este obligat:
– sa întocmeasca dosarul solicitat pentru desfasurarea activitatii;
– sa obtina avizul conducerii unitatii de învatamânt si aprobarea inspectoratului scolar pentru deplasare;
– sa înainteze operatorului economic comanda scrisa, mentionând urmatoarele informatii: numarul de persoane din care este constituit grupul; vârsta participantilor; situatii speciale referitoare la starea de sanatate a membrilor grupului; situatii speciale privind regimul alimentar/dieta membrilor grupului;
– sa se asigure ca grupul nu depaseste capacitatea de cazare a unitatii vizate;
– sa se asigure, pe toata durata taberei sau excursiei, de existenta unei persoane specializate în acordarea primului ajutor, daca operatorul economic nu ofera acest lucru.

Dosarul taberei, excursiei, expeditiei sau al altei activitati de timp liber care implica deplasare, servicii de cazare si masa va contine documente referitoare la deplasare, transport, servicii de cazare si masa, precum si la costul deplasarii.

Înainte de plecarea în tabara sau excursie, cadrul didactic organizator va solicita membrilor grupului, precum si cadrelor didactice însotitoare:
– semnaturile tuturor membrilor grupului de luare la cunostinta a prevederilor regulamentului taberei/excursiei/expeditiei etc.;
– adeverintele medicale eliberate de medicul de familie/medicul scolar, care sa ateste faptul ca starea de sanatate îi permite sa participe fara riscuri la activitatile propuse;
– acordul parintilor, în functie de specificul deplasarii, semnat de catre parinti si copii.

juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. marin gabriela spune:

    Din OMEN 3060/2014, pct. 1.2. nu este formulat corect, deoarece transportatorul nu stabileste pretul/persoana, ci pe km. Nu este ca in cazul mijloacele de transport in comun. Pretul pe persoana il poate stabili agentia care a facut oferta.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie