Viza de flotant. Cum se obtine?

 

Cei care locuiesc în chirie si se muta trebuie sa stie ca au o perioada limitata pentru a-si schimba documentele. Printre actele de care aveti nevoie se numara si viza de flotant, care trebuie solicitata în termen de cel mult 15 zile si a carei lipsa poate atrage o amenda de pâna la 80 de lei.

carte de identitate pe terenCererea pentru obtinerea vizei de flotant se depune la Serviciul local de Evidenta a Populatiei. La dosar se depune si actul de identitate, dar si contractul de închiriere, precum si dovada ca ati achitat taxa de timbru, în valoare de cinci lei. De asemenea, cererea trebuie semnata si de proprietarul imobilului închiriat, care este obligat sa va însoteasca atunci când depuneti documentele.

Persoana care locuieste mai mult de 15 zile la o alta adresa decât cea de domiciliu este obligata sa îsi înscrie resedinta în cartea de identitate, prin aplicarea vizei de flotant. Viza se acorda pentru cel mult un an, iar la expirare, trebuie sa va adresati din nou Evidentei Populatiei, cu o noua cerere.

Este important sa va asigurati ca aveti viza de flotant valabila cât timp locuiti cu chirie. Legea prevede o amenda cuprinsa între 40 si 80 de lei în caz contrar. digi24.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie