Senatul l-a validat pe judecatorul Norel Popescu in calitatea de membru interimar al CSM

 

Senatul l-a validat, luni, pe judecatorul Norel Popescu în calitatea de membru interimar al CSM, informeaza Mediafax. El îl va înlocui pe judecatorul Adrian Toni Neacsu, care si-a dat demisia din magistratura.

CSMJudecatorul Norel Popescu a spus, la audierea sa în comisia juridica din Senat, ca este timpul ca judecatorii sa îsi ocupe locurile de care au fost privati în CSM.

„Acolo (în CSM – n.r.), judecatorii au cam fost privati de un loc de judecator o perioada lunga de timp, de la suspendarea lui Toni Neacsu, si cred ca este nevoie sa ne ocupam locurile în Consiliul Superior al Magistraturii pentru a hotarî si în ceea ce priveste interesele judecatorilor si instantelor de judecata, pentru ca la ora actuala lipseste un judecator, un loc din cei noua judecatori nu exista ocupat si votul respectiv nu poate fi folosit”, a spus el.

Acesta a adaugat ca în comisiile CSM exista foarte mult de munca în aceasta perioada, având în vedere intrarea în vigoare a noului Cod Penal si de Procedura Penala, ca trebuie sa fie facute multe modificari la Regulamentul de organizare a instantelor, atributie exclusiva a Consiliului.

Norel Popescu a întrunit, în plen, voturi 119 voturi „pentru”, trei voturi „împotriva” si patru abtineri. romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie