Curtea de Apel Bucuresti se pronunta pe 25 februarie in dosarul Transferurilor

 

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) se pronunta pe 25 februarie în dosarul Transferurilor, în care opt oameni din fotbal sunt acuzati de înselaciune, spalare de bani si evaziune fiscala.

Curtea de Apel BucurestiAvocatii celor opt – Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Padureanu, Gheorghe Netoiu si fratii Ioan si Victor Becali – au cerut respingerea apelului declarat de procurori si mentinerea deciziei Tribunalului Bucuresti, care i-a achitat pe inculpati pe data de 3 aprilie 2012.

În ultimul cuvânt, cei opt inculpati si-au sustinut nevinovatia în fata completului de doi judecatori ai Curtii de Apel Bucuresti, însa au precizat ca ar fi de acord cu prestarea de munca în folosul comunitatii, ca alternativa la pedeapsa cu închisoarea.

Gheorghe Netoiu a declarat presei, la finalul sedintei de judecata, ca ar prefera sa lucreze în domeniul agriculturii daca ar fi obligat sa presteze munca în folosul comunitatii.

Procurorul de sedinta a cerut, luni, pedepse cu executare pentru majoritatea inculpatilor din dosarul transferurilor din fotbal pentru care faptele nu s-au prescris prin intrarea în vigoare a noului Cod penal.

Procurorul a sustinut ca niciuna dintre faptele de care sunt acuzati Cristian Borcea, Ioan Becali si Victor Becali nu s-a prescris si a cerut condamnarea acestora la pedepsele pe care Curtea de Apel Bucuresti le-a stabilit initial, respectiv sapte ani de închisoare cu executare pentru fostul finantator al FC Dinamo Bucuresti Cristian Borcea, opt ani pentru fostul impresar Ioan Becali si sapte ani de închisoare pentru Victor Becali.

Reprezentantul DNA a constatat ca în cazul lui Mihai Stoica toate faptele s-au prescris, iar în cazul lui George Copos s-au prescris doua fapte de înselaciune, în timp ce infractiunea de evaziune fiscala nu s-a prescris.

De asemenea, procurorul de sedinta a mai cerut condamnarea lui Gheorghe Popescu pentru evaziune fiscala si spalare de bani, infractiuni ce nu s-au prescris, la o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere si tot la o pedeapsa cu suspendare a fostului patron al Gloriei Bistrita Jean Padureanu.

În cazul lui Gheorghe Netoiu, procurorul DNA a spus ca faptele nu sunt prescrise si a cerut aplicarea dispozitiilor legale, respectiv condamnarea acestuia pentru faptele de care este acuzat.

Procurorul de sedinta a mai cerut luni pedepse accesorii si complementare pentru cei opt oameni din fotbal judecati în dosar.

Acestia au spus în fata instantei ca doresc continuarea procedurii judiciare si în cazul acuzatiilor pentru care a intervenit prescriptia, deoarece se considera nevinovati însa, potrivit legii, acestia nu mai pot fi trasi la raspundere.

Singurul care nu a dorit continuarea procesului penal pentru faptele prescrise a fost managerul Stelei, Mihai Stoica, fost director la Otelul Galati.

Avocatii inculpatilor au cerut luni schimbarea încadrarii juridice a clientilor lor, invocând mai multe articole din noul Cod penal.

Potrivit acestora, infractiunile de evaziune fiscala si înselaciune au fost reduse, în acest fel intervenind prescriptia pentru aceste fapte în cazul inculpatilor din dosarul Transferurilor.(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie