Codul rutier. Limita de viteza in localitati ar putea fi de 60 km/h

 

Senatorul PSD de Olt, Darius Vâlcov, presedintele Comisiei pentru administratie publica a oferit detalii pe marginea dezbaterilor din Parlament legate de modificarea Codului Rutier.

codul rutier„Noi dorim sa marim pentru drumurile expres viteza maxima legala de la 100 km/h la 110 km/h, si s-a reusit. De ce? Explicatia este foarte simpla: drumurile expres se apropie mai mult de autostrazi de drumurile nationale europene. Pentru viteza din localitati, pentru colegii senatori, 50 de km/h a parut putin”, a spus Darius Vâlcov.

Comisiile Juridica, pentru Aparare si Administratie din Senat propun ca limita maxima de viteza în localitati sa fie de 60 km/h, potrivit unui amendament la proiectul de lege de modificare a Codului rutier, adoptat, luni, de membrii acestor comisii.

Ei au aprobat un amendament al presedintelui Comisiei pentru administratie, Darius Vâlcov, la proiect de lege pentru modificarea Ordonantei de urgenta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Potrivit Codului Rutier în vigoare, limita maxima de viteza în localitati este de 50 km/h.

De asemenea, senatorii au votat ca limita maxima de viteza în afara localitatilor sa fie de 110 km/h pe drumurile expres, pentru posesorii de permis auto categoria B. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie