Avicola Crevedia a intrat in insolventa

 

Avicola Crevedia, companie cu afaceri de 86 mil. euro/an, parte a grupului Agroli controlat de libanezul Rami Ghaziri, a intrat în insolventa la cererea Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea.

avicola crevediaProcesatorul avea la sfârsitul anului 2012 datorii totale de aproximativ 50 de milioane de euro si 565 de angajati.

Datoriile companiei acopereau sub 60% din cifra de afaceri, fiind în media industriei avicole locale.

Rami Ghaziri, omul de afaceri care controleaza Avicola Crevedia, a fost retinut preventiv la sfârsitul anului trecut în urma implicarii într-un scandal de evaziune fiscala de 70 mil. euro alaturi de mai multi oameni de afaceri printre care si Iustin Paraschiv, un alt antreprenor din industria carnii.

Înainte de a intra în insolventa, Avicola Crevedia era al doilea cel mai mare exportator de carne de pasare din România, dupa Aaylex Prod, proprietarul Avicola Buzau. Exporturile Avicola Crevedia de anul trecut sunt estimate la 20 milioane de euro.

Investitorii libanezi au facut afaceri la Crevedia timp de opt ani începând cu 2006, atunci când si-au facut intrarea în industria locala a carnii de pasare. Ei au preluat atunci fermele, abatorul si o fabrica de furaje din Ploiesti de la firma Tec Miaco, care se afla în procedura de faliment ca urmare a unor datorii de 16 milioane de euro. Reprezentantii Avicola Crevedia nu au dorit sa faca niciun comentariu pe aceasta tema. Gabriel Razi, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie