Presedintele Traian Basescu a laudat noul Cod penal

 

Presedintele Traian Basescu a laudat, duminica, noul Cod penal, al carui rol este sa corecteze si sa recupereze prejudiciile, dar si sa dea o sansa celui care greseste prima data. Seful statului a reamintit de sloganul din campania sa electorala din 2004 si a conchis ca tepele promise în Piata Victoriei sunt cele pe care astazi le aplica justitia celor care încalca legea.

traian basescu 2Traian Basescu a participat, duminica, la Cluj-Napoca, la o dezbatere a Fundatiei „Miscarea Populara” pe tema statului de drept.

Adresându-se Elenei Udrea, prezenta în sala, seful statului a rememorat momentul „biletelului galben” de la începutul mandatului sau la Cotroceni: „Doamna Udrea…ca sa stiti de unde am plecat si unde am ajuns”. El a explicat ca la acel moment, acela era nivelul practicii politice în România: premierul „nu avea nicio jena” sa scrie presedintelui ca sa-i ceara o interventie în mersul justitiei. „Nu a fost rau intentionat, asa gândea clasa politica”, a tinut sa precizeze Traian Basescu, referindu-se la premierul de atunci, Calin Popescu-Tariceanu, care ceruse o interventie în cazul lui Dinu Patriciu.

„Pentru mine a fost o jignire uriasa, pentru ca dupa toata campania mea cu tepele din Piata Victoriei, asta arata ca nici partenerul meu de campanie nu credea ce spuneam”, a explicat Traian Basescu, recunoscând ca dezvaluirea „biletelului galben” a fost un act de transparenta poate neinspirat prezentat.

„Am vazut câte unul care întreaba unde sunt tepele, ca ati promis tepele. Justitie este cea care îi trage în teapa pe cei care încalca legea!”, a punctat presedintele.

„Mi se pare nedrept sa spunem ca acum coruptia e mai mare ca oricând. Nu! Statul a capatat capacitatea de a arata coruptia”, a spus presedintele, facând un inventar al cazurilor de mare coruptie soldate cu condamnari în ultimii ani: sapte ministri în închisoare inspasind pedepse, vreo 18 parlamentari si multii altii aflati pe rolul instantelor.

Ireversibilitatea în justitie nu este garantata

Totusi, revenirea la „o justitie controlata” este un lucru ce se poate întâmpla, a avertizat seful statului, precizând ca „ireversibilitatea în justitie nu este garantata, din pacate, prin actiunea oamenilor”, situatie care îngrijoreaza.

Presedintele Traian Basescu a semnalat, duminica, la Cluj-Napoca, la dezbaterea Fundatiei Miscarea Populara, ca România are o problema în interiorul societatii, „care este toleranta la coruptie, la nerespectarea regulilor”. El a mai afirmat ca „lipsa de exigenta a electoratului” s-a vazut când a trimis în Parlament politicieni cu dosare penale pentru coruptie. digi24.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie