Un primar din judetul Gorj si-a acordat sporuri „de dificultate” si „de dispozitiv” in valoare de peste 100.000 de lei

 

Un primar din judetul Gorj si-a acordat sporuri nelegale “de dificultate” si “de dispozitiv” în valoare de peste 100.000 de lei, se arata într-un raport al Curtii de Conturi. Primarul afirma ca sporurile au fost primite legal si ca nu avea cum sa renunte la ele din moment ce tocmai el conduce comisia ai caror membri beneficiaza de aceste drepturi.

bani-lei-bancnoteÎn urma unui control efectuat anul trecut la primaria Balesti, din judetul Gorj, Curtea de Conturi a constat ca “au fost platite nelegal, în perioada ianuarie 2010- martie 2013, indemnizatia de dispozitiv si spor de dificultate, primarului si viceprimarului, valoarea totala a prejudiciului fiind de 108.000 lei”. Astfel,  primarul Aristica Paicu, aflat la al treilea mandat, a încasat 70.000 de lei, iar viceprimarul Catalin Ion Stolojan 38.000 de lei.

Contactat de gândul, primarul Aristica Paicu afirma ca banii au fost încasati legal si aduce argument legislative de partea sa. “În cadrul fiecarei primarii, din aparatul de specialitate al primarului, printr-un ordin al prefectului, este numita o comisie locala care se ocupa de punerea în aplicare a legilor fondului funciar. Fiecare primarie are aceasta comisie stabilita prin lege. Prin lege s-a considerat ca aceste sarcini sunt în plus, pentru care se primeste un spor de dificultate de pâna la 50% din salariu”, afirma el.

Citeste mai departe pe gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie