Elevii din clasele a VIII-a si a XII-a pot face simulari online pentru Bacalaureat si Evaluarea Nationala

 

Daca examenele nationale, atât cele pentru absolvirea clasei a VIII-a si intrare în liceu, cât si cele de bacalaureat au scos în evidenta, mai ales în ultimii ani, dificultatile pe care le au elevii, în proportie tot mai mare, o noua initiativa vine în sprijinul acestora. Este vorba despre un proiect prin care elevii îsi pot verifica online cunostintele.

teste onlineProiectul ENFE (evaluare, notare, feedback personalizat) ofera doritorilor posibilitatea de a-si verifica cunostintele si competentele necesare obtinerii unor rezultate bune la examenele nationale, scrie alba24.ro.  Noutatile sunt feedbackul personalizat si procesarea online a întregului parcurs de evaluare.

Mai exact, pe site-ul enfe.ro, elevii din clasele a VIII-a si a XII-a îsi pot face un cont, iar apoi au acces la o serie de simulari ale examenelor nationale la disciplinele limba si literatura româna, respectiv matematica. Evaluarile se desfasoara în etape, fiecare dintre acestea acoperind parti din materia de examen. Dupa cum se precizeaza în descrierea de pe site, testele „se aplica esalonat, urmarindu-se parcurgerea progresiva a programei scolare pentru examenele nationale. Testele respecta întocmai structura subiectelor de la examenele nationale”.

Testele sunt redactate de catre specialisti, iar fiecare etapa de examinare cuprinde continuturi noi, fara a fi omise cele anterioare.

În ziua fixata pentru sustinerea unei examinari, în intervalul orar corespunzator examenului, elevii pot descarca si rezolva subiectul. Rezolvarea se încarca apoi tot pe site, în format doc, pdf sau scanata ca jpeg, iar lucrarile sunt corectate de catre profesori experimentati, într-un sistem randomizat de asociere.

Corectarea lucrarilor se face sub anonimat, elevii nu-si trec numele pe lucrari. Iulian Tudor, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie