Veniturile obtinute de persoanele juridice din dividende vor fi impozitate cu 16% daca nu sunt indeplinite doua noi conditii

 

De la inceputul acestui an, veniturile obtinute de persoanele juridice din dividende vor fi impozitate cu 16%, daca nu sunt indeplinite doua noi conditii, introduse in legislatia fiscala de la 1 ianuarie 2014. Pana acum, aceste venituri nu erau taxate.

bani monedePotrivit Danielei Flesaru, seful serviciului de Metodologie si Asistenta Contribuabili a Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Brasov, de la 1 ianuarie 2014, firmele care obtin venituri din dividende vor plati impozit pe profit pentru acestea, in cazul in care nu sunt indeplinite doua criterii care vizeaza perioada de detinere a capitalului social si ponderea participatiei. Flesaru a mentionat ca, inainte de aceasta data, veniturile din dividende obtinute de persoane juridice nu se impozitau.

Astfel, reprezentanta Finantelor Publice Brasov a explicat, intr-o intalnire cu economistii din judet, care a avut loc miercuri, ca impozitul pe dividende nu se va plati in cazul in care firma detine, pe o perioada neintrerupta de un an, minim 10% din capitalul social al persoanei juridice care distribuie dividendele.

Daca aceste conditii nu sunt indeplinite, societatea care primeste dividendele va fi impozitata cu 16% pentru aceste sume, a mai precizat Daniela Flesaru, care a subliniat ca modificarile nu vizeaza in niciun fel regimul fiscal aplicabil persoanelor fizice care obtin venituri din dividende. In cazul acestora, nu exista schimbari, regulile fiind aceleasi ca si pana acum.

Va reamintim ca modificarile privind impozitarea veniturilor din dividende la persoane juridice sunt cuprinse in OUG nr. 102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2013 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, care a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 703 din data de 15 noiembrie 2013, ale carei prevederi se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2014. Roxana Neagu, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie