Sectorul bancar UE. Reforma structurala

 

Comisia Europeana a propus noi norme menite sa împiedice cele mai mari si mai complexe banci sa se implice în activitatea riscanta de tranzactionare în cont propriu. De asemenea, noile norme ar conferi autoritatilor de supraveghere competenta de a solicita acestor banci sa separe anumite activitati de tranzactionare potential riscante de activitatile de atragere de depozite, în cazul în care desfasurarea unor astfel de activitati le poate afecta stabilitatea financiara, potrivit ec.europa.eu.

comisia europeanaPe lânga aceste norme, Comisia a adoptat masuri de însotire menite sa creasca transparenta anumitor tranzactii din sectorul bancar paralel. Aceste masuri completeaza reformele cuprinzatoare deja întreprinse pentru consolidarea sectorului financiar al UE.

Propunerea privind reforma structurala a bancilor din UE nu se va aplica decât în cazul celor mai mari si mai complexe banci din UE, care au un volum semnificativ de activitati de tranzactionare.

Aceste masuri fac parte din politica UE de a reduce impactul unor eventuale falimente bancare, cu obiectivul de a crea un sistem financiar mai sigur, mai solid, mai transparent si mai responsabil, care sa deserveasca economia si societatea în ansamblu. Robert Balasa, juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie