Remus Borza: Din punct de vedere macroeconomic, Romania este pe drumul cel bun, insa nimeni din industrie nu se simte prea bine

 

Avocatul Remus Borza, cel care a scos Hidroelectrica din insolventa si a readus-o în topul celor mai profitabile companii de stat, spune ca marile insolvente vor continua, confirmând astfel trendul stabilit anul trecut. Borza a declarat, pentru PUTEREA, ca, desi din punct de vedere macroeconomic România este pe drumul cel bun, nimeni din industrie „nu se simte prea bine”. Fostul administrator judiciar al producatorului de energie Hidroelectrica apreciaza ca, în acest an, vom vedea niste surprize, câteva „insolvente de rasunet”, mai ales în domeniul constructiilor.

Remus Borza 1„Spuneam, în octombrie 2012, ca anul 2013 va fi anul marilor insolvente în industrie. Si 2013 a început în forta: cu insolventa combinatului Oltchim, care era asteptata, dupa care a continuat cu insolventa Mechel Târgoviste, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Braila (Laminorul, n.r.), cu insolventa celui mai mare producator de pâine, Dobrogea SA, grupul Romet din Buzau, Vulcan (cel mai mare producator de unitati de pompare din Europa), iar RAAN a intrat iarasi în restructurare. Deci sunt doar câteva exemple de companii foarte mari din zona industriala care, practic, au adeverit aceasta premonitie, care speram sa nu se adevereasca. Revenind în actualitate, 2014 va continua trendul lui 2013, va fi o presiune în continuare pe banci de a mai rostogoli creditele neperformante, de a disimula arierate de sute de milioane de euro prin tot felul de tertipuri si cosmetizari contabile. Va fi anul în care bancile vor trebui sa îsi asume aceste credite neperformante”, a declarat Remus Borza pentru PUTEREA.

Potrivit acestuia, bancile vor trebui cumva sa scape de aceste active toxice, fie prin constituirea unor societati specializate, cum este de exemplu Suport Colect de la BCR, în care s-au transferat toate creditele neperformante de la BCR si toate activele toxice, fie prin promovarea unor cereri de insolvente.

„Deci vom avea si în 2014 insolvente de rasunet, pe partea de constructii, de materiale de constructii, de servicii, deci, practic, din punctul asta de vedere, 2014 nu va arata mult diferit de 2013. Nimeni din industrie nu se simte prea bine în România. Nimeni. Vor fi surprize, pentru ca înca suntem într-un context economic dificil din punct de vedere regional”, a precizat avocatul specializat în insolventa.

Citeste mai departe pe puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie