Procurorul general al Romaniei a afirmat ca in materia interceptarilor nu sunt probleme de niciun fel

 

Procurorul general al României, Tiberiu Nitu, a declarat joi la CSM ca în materia interceptarilor, în prezent, nu sunt probleme de niciun fel si ca procurorii si-ar fi dorit sa fie mai multe dispozitii cuprinse în proiectul de ordonanta de urgenta aprobat de Guvern.

tiberiu nitu„Cetatenii României trebuie sa stie ca actualul Cod de Procedura Penala (CPP) nu împiedica aceste interceptari.

În afara de interceptari mai sunt si multe alte necorelari pe care noi ni le dorim sa fie cât mai repede rezolvate. În materia interceptarilor, cum spuneti dumneavoastra, din punctul nostru de vedere, în prezent nu sunt probleme de niciun fel. Se pot rezolva. Ca pot fi facute clarificari, asta este altceva”, a afirmat Nitu.

El a spus ca articolul referitor la interceptari era în propunerile pentru modificarea CPP prin OUG, dar pentru a aduce niste clarificari, nu pentru ca ceea ce exista nu poate fi pus în aplicare.

„Va rog sa distingeti ca între a fi inaplicabil si a fi neclar sau interpretabil este o mare diferenta. Sistemul poate functiona. Actualele dispozitii, daca sunt interpretate în sens constructiv, în sensul de a produce efecte juridice si de buna credinta, pot fi folosite. Într-adevar, cum spuneam si mai devreme, este loc si de mai bine. Dispozitiile pot fi clarificate, dar asta nu înseamna ca în prezent nu putem sa folosim aceste instrumente. Le putem folosi si va asigur ca, cred ca la nivel national, sunt si folosite”, a subliniat seful Ministerului Public.

El a mai precizat ca intrarea în vigoare a noilor coduri constituie o etapa extrem de importanta în ceea ce priveste reforma judiciara în România si ca CP si CPP sunt perfectibile.

„Admit ca noi, procurorii, avem un temperament mai pragmatic si ne-am fi dorit ca de urgenta sa fie mai multe dispozitii cuprinse în proiectul de ordonanta de urgenta ce a fost aprobat ieri. (…) Ceea ce a fost postat pe site-ul CSM ca fiind vointa plenului manifestata prin membrii plenului, si eu sunt membru al plenului, sunt dispozitii pe care noi ni le-am fi dorit cuprinse în ordonanta de urgenta”, a mai spus Nitu(A-autor: Madalina Cochinescu, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie