Adrian Bordea, despre lipsa dispozitivelor electronice de supraveghere: Organismele statului ar fi trebuit sa-si ia masurile necesare pentru punerea in aplicare

 

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, a declarat, joi, referindu-se la lipsa dispozitivelor electronice de supraveghere, în contextul în care exista deja decizii privind arestul la domiciliu, ca toate organismele statului ar fi trebuit sa-si ia masurile necesare pentru punerea în aplicare.

adrian bordea„Sunt aspecte tehnice care trebuiau într-adevar reglementate cumva pentru ca, iata, codul acesta este de trei-patru ani aproape. În mod normal, toate organismele statului trebuiau sa-si ia masurile necesare pentru punerea în aplicare”, a precizat Bordea în legatura cu lipsa asa-ziselor bratari electronice în contextul în care au fost pronuntate de judecatori decizii privind arestul preventiv la domiciliu.

Întrebat daca ar pronunta o decizie de arest la domiciliu în conditiile în care masura nu poate fi pusa în aplicare, seful CSM a mentionat ca nu se poate invoca faptul ca o lege nu poate fi aplicata pentru ca nu exista mijloace tehnice.

„Este o întrebare destul de subtila. Ce sa va spun? În mod normal codul trebuie aplicat, legea trebuie aplicata. Nu putem sa spunem: nu o aplicam pentru ca nu avem mijloace tehnice. Trebuie sa o aplicam”, a subliniat el.

La rândul sau, vicepresedintele CSM, Gheorghe Muscalu, a spus ca este convins ca vor fi gasite solutii pentru rezolvarea problemei.

„Eu nu discut normele de aplicare ale politiei sau regulamentul intern al activitatii politiei. Într-adevar, poate e o problema la acea posibilitate de supraveghere electronica, dar sunt convins ca vor fi gasite solutii de catre Inspectoratul General al Politiei Române, de catre Ministerul de interne pentru a fi acoperita problema. Institutia cu siguranta îsi va gasi aplicabilitate. Trebuie sa pornim de la premisa ca actualele coduri sunt mai bune decât vechile coduri, iar judecatorii si procurorii vor face în asa fel încât codurile sa fie aplicate, nu sa fie criticate”, a sustinut Muscalu.

Procurorul general Tiberiu Nitu a dat asigurari, referitor la acest subiect, ca se vor gasi instrumentele necesare ca masura sa fie pusa în aplicare si verificata.

„Credeti-ma ca la aceasta întrebare: De ce nu au fost achizitionate, nu va pot raspunde eu”, a mai spus Nitu, adaugând ca exista masuri în acest sens.(A, autor:Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie