100 de milioane de euro alocate Romaniei de Comisia Europeana pentru combaterea somajului prin programul Youth Employment Initiative

 

Comisia Europeana a alocat României aproximativ 100 de milioane de euro în cadrul Youth Employment Initiative în vederea combaterii somajului în rândul tinerilor, potrivit unui comunicat al CE.

someri tineriYouth Employment Initiative este un program în valoare de 3 miliarde de euro, alocate tarilor cu regiuni în care peste 25% dintre tineri nu au un loc de munca sau nu sunt încadrati în sistemul de învatamânt.

La rândul sau, România trebuie sa aloce din Fondul Social European cel putin aceeasi suma pentru a reduce somajul în rândul tinerilor.

Austria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Luxemburg, Malta si Olanda nu vor primi bani în cadrul acestui program.

Totodata, CE a stabilit ca România trebuie sa aloce pentru Fondul Social European cel putin 30,8% (4,77 miliarde de euro) din fondurile de coeziune, în exercitiul bugetar 2014-2020.

Banii din cadrul Fondului Social European sunt alocati pentru programe dedicate cresterii gradului de ocupare în statele membre. Catalina Mihai, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie