Ministrul de Finante: Reducerea CAS va fi rediscutata cu reprezentantii FMI la sfarsitul lunii aprilie

 

Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat, marti, ca reducerea CAS va fi rediscutata cu reprezentantii FMI la sfârsitul lunii aprilie, în baza unui studiu realizat împreuna cu Banca Mondiala, precizând ca aceasta masura se va concretiza.

daniel chitoiuEl a fost întrebat daca reducerea CAS va fi reluata în discutie în vara.”Nu, la urmatoarea misiune din luna aprilie, la sfârsitul lunii aprilie, pe baza unui studiu care se face împreuna cu Banca Mondiala, este aproape finalizat”, a spus liberalul, potrivit Mediafax.

Ministrul a fost întrebat daca a primit asigurari ca masura se va concretiza. “Se va concretiza”, a replicat Chitoiu.

El a mai sustinut ca nivelul arieratelor companiilor de stat este depasit în prezent cu 250 de milioane de lei, iar pâna la urmatoarea misiune din luna aprilie trebuie redus la valoarea din luna noiembrie.

Chitoiu a precizat ca vor fi alocate fonduri pentru acoperirea arieratelor la CNADNR si la companiile din domeniul transporturilor, iar pentru companiile din industria armamentului se vor gasi solutii de compensare si de reducere a acestora.

Ministrul a mai mentionat ca încasarile la bugetul de stat sunt cu 500 de milioane de lei peste programul asumat. cronicaromana.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie