Masura arestului la domiciliu este neaplicabila

 

Arestul la domiciliu cu bratara, imposibil de aplicat. Asta în conditiile în care potrivit Noului Cod de Procedura Penala, masura preventiva poate fi pusa în aplicare. Legile care completeaza noile coduri prevad, la rândul lor existenta unor acte normative de aplicare ce nu au fost înca elaborate. Pâna ce acestea nu vor fi întocmite, bratarile de localizare nu vor putea fi achizitionate.

bratara monitorizare infractoriDe la 1 februarie, instantele de judecata pot sa-i trimita în arest la domiciliu pe infractori, iar suspectii mai periculosi sa fie chiar monitorizati cu ajutorul unei bratari electronice.

„Masura arestului la domiciliu consta în obligatia impusa inculpatului, pe o perioada determinata, de a nu parasi imobilul unde locuieste, fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau în fata caruia se afla cauza si de a se supune unor restrictii stabilite de acesta.”

Masurile preventive sunt reglementate de legile 253 si respectiv 254 din 2013, intrate în vigoare tot de la 1 februarie. Articolul 124 din Legea 254 spune ca:

„În situatia în care, cu ocazia dispunerii masurii arestului la domiciliu, se stabileste ca inculpatul sa poarte un dispozitiv electronic de supraveghere, potrivit art. 221 alin. (3) din Codul de Procedura Penala, modul de utilizare a acestuia, precum si conditiile referitoare la transmiterea, modificarea si stocarea datelor obtinute prin supravegherea electronica se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.”

Pâna ce regulamentul de aplicare a legii 254 nu va intra în vigoare, bratarile de supraveghere a persoanelor arestate preventiv nu vor fi cumparate. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie