Aproape 60.000 de bilete de tratament balnear vor fi alocate in 2014 pensionarilor

 

In acest an vor fi disponibile aproape 60.000 de locuri la tratament balnear, cu aproape 1.000 mai multe fata de anul trecut, se arata intr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial. Documentul reglementeaza, de asemenea, modul de acordare, distribuire si de decontare a biletelor pentru anul in curs.

tratamentHotararea Guvernului nr. 51/2013 privind acordarea prestatiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2014, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 84, din 3 februarie 2014, intrand in vigoare la data publicarii.

Astfel, conform actului normativ, pentru anul 2014 vor fi disponibile maximum 59.641 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 19 serii de trimitere.

Prin comparatie, statul a alocat in acest an mai multe bilete fata de 2013, cand au fost puse la dispozitie 50.352. De asemenea, numarul biletelor de-acum este mai mare si fata de cel de acum doi ani, cand s-au distribuit aproape 53.500 de bilete.

In plus, in documentul citat se precizeaza ca la acest numar de locuri se adauga, pana la nivelul sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2014, numarul de locuri la tratament balnear contractat cu alti operatori economici interesati, numar care se va stabili dupa atribuirea contractelor, in functie de preturile ofertate pe bilet.

Totodata, vor fi si bilete care se vor acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, insa in proiectul citat nu se precizeaza numarul exact, ci faptul ca acesta se va stabili ulterior, prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numarului de bilete.

Atentie! O persoana poate beneficia de un singur bilet de tratament in perioada unui an calendaristic.

Conform actului normativ, persoanele care pot beneficia de tratament balnear sunt cele care au calitatea de:

  • pensionar al sistemului public de pensii;
  • asigurat al sistemului public de pensii;
  • beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementeaza dreptul la bilete de tratament balnear.

Distribuirea, precum si decontarea biletelor de tratament balnear se va face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii. Mirela Oprea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie