Acordarea burselor de merit si dreptul la invatamantul prescolar au fost introduse in noua Constitutie

 

Comisia pentru revizuirea Constitutiei a introdus în textul legii fundamentale prevederi referitoare la acordarea burselor de merit si la garantarea dreptului la educatie prin învatamântul prescolar.

ConstitutiaArticolul 32 alin. 2 care enumera formele de învatamânt prin care era garantat dreptul la educatie a fost completat cu învatamântul prescolar.

„Dreptul la educatie este garantat, în conditiile legii, si se asigura prin învatamântul prescolar, învatamântul general obligatoriu, prin învatamântul liceal si prin cel profesional, prin învatamântul superior, precum si prin alte forme de instructie si perfectionare prevazute de lege”, se arata în textul modificat al art. 32.

De asemenea, Comisia a completat articolul care stabileste ca statul acorda burse.

„Învatamântul de stat este gratuit, potrivit legii. Statul acorda burse sociale de studii copiilor si tinerilor proveniti din familii defavorizate si celor institutionalizati, precum si burse de merit, în conditiile legii”, se arata în textul modificat.

Membrii Comisiei de revizuire a Constitutiei au renuntat la modificarea efectuata initial la articolul referitor la accesul la cultura si au revenit la forma care este în vigoare, în actuala Lege fundamentala: „accesul la cultura este garantat, în conditiile legii”.(AS – autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie