Presedintele ASF castiga de 9 ori mai mult decat presedintele Romaniei si de 14 ori mai mult decat un ministru

 

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Rusanu, are un salariu net de 14.000 de euro, fiind unul dintre cei mai bine platiti angajati de la stat în România.

asf logo1Salariul sau este de noua ori mai mare decât cel al presedintelui Traian Basescu si de aproximativ 14 ori mai mare decât cel al unui ministru. Înca de la crearea ASF, premierul Victor Ponta constata ca „se manânca o pâine foarte alba la stat”.

Veniturile lunare nete ale prim-vicepresedintelui ASF si vicepresedintilor ASF sunt echivalentul în lei a 12.000 de euro, a anuntat luni ASF, care a precizat ca „salariile lunare nete ale directorilor ASF nu depasesc echivalentul în lei a 4.000 de euro”.

„Nivelul salariilor angajatilor din cadrul ASF a fost redus în cursul anului 2013 (prin limitarea exceselor salariale si a veniturilor nejustificate acordate de catre fostele comisii de supraveghere). O a doua etapa de reducere va avea loc în anul 2014”, a anuntat Autoritatea de Supraveghere Financiara, care a precizat ca „ASF nu este o institutie bugetara”.

Bugetul ASF pentru acest an prevede un nivel al salariilor lunare redus cu mai mult de 15% fata de momentul comasarii fostelor comisii de supraveghere. Masurile de reducere a salariilor fac parte din politica de organizare si restructurare a ASF în urma comasarii fostelor comisii de supraveghere.

„Salariile angajatilor ASF sunt în conformitate cu prevederile art.15 din OUG nr. 93/2012. Nivelul salarial ia în considerare nivelul remuneratiei acordate unor pozitii si functii similare din piata financiara, astfel încât sa existe o corelare cu nivelul salariilor din entitatile supravegheate si sa fie asigurata independenta în actul de supraveghere”, potrivit ASF.

ASF, care a preluat atributiile si personalul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Comisiei Nationale pentru Valori Mobiliare si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, are rol de a reglementa piata asigurarilor, a bursei si a pensiilor private, cu tranzactii totale estimate la 6 miliarde de euro pe an.

Lista sefilor din Autoritatea de Supraveghere Financiara:

– Rusanu Dan Radu – presedinte
– Daianu Daniel – prim-vicepresedinte
– Ursache Mircea – vicepresedinte, sectorul instrumentelor si investitiilor financiare
– Moldoveanu Corneliu – vicepresedinte, sectorul asigurarilor-reasigurarilor
– Giurescu Ion – vicepresedinte, sectorul sistemului de pensii private.

Loredana Voiculescu, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie