Dosarul fraudarii CFR Mesagerie: Fratii Hassan si Mehdi Awdi, condamnati la 10 ani de inchisoare

 

Fratii Hassan si Mehdi Awdi au fost condamnati de magistratii Tribunalului Bucuresti la câte 10 ani de închisoare si interzicerea unor drepturi timp de cinci ani în dosarul fraudarii CFR Mesagerie, fiind totodata obligati la plata unor sume în solidar cu ceilalti inculpati.

CFR MesagerieÎn acest dosar, Istambouly Bassam a fost condamnat la cinci ani de închisoare, plus alti cinci de interzicere a unor drepturi, iar Badeanu Iordan la 3 ani si patru luni de închisoare si interzicerea unor drepturi timp de 5 ani. Sentinta poate fi atacata cu apel în 10 zile de la comunicare.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, totodata, actiunea civila exercitata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si i-a obligat pe fratii Mehi si Hassan Awdi, ca împreuna cu Istabouly Bassam si Badeanu Iordan si partile responsabile civilmente SC Supremo Media SRL, SC Southern Cross Parklane SRL, SC Monalisa Investments SRL si SC Network Press Concept SA sa plateasca suma de 387.050,51 lei, reprezentând TVA de plata.

De asemenea, s-a admis actiunea civila exercitata de SC Expeditie, Mesagerie, Bagaje, Coletarie, Valori Banesti si Corespondenta „CFR Mesagerie” SA si i-a obligat pe inculpatii Awdi Mehi, Awdi Hassan, Istabouly Bassam si Badeanu Iordan sa plateasca în solidar cu partile responsabile civilmente SC Supremo Media SRL, SC Southern Cross Parklane SRL, SC Monalisa Investments SRL si SC Network Press Concept SA suma de 548.846 lei (reprezentând suma de recuperat de la SC Piramid Corporation, în prezent radiata) si a sumei de 940.519 lei (suma însusita prin intermediul SC Supremo Corporation SRL).

Bunuri blocate

Potrivit datelor furnizate de instanta pe site-ul sau, s-au mentinut masurile asiguratorii dispuse în cursul urmaririi penale asupra urmatoarelor bunuri: – teren în suprafata de 19.600 mp, situat în localitatea Tunari, tarlaua 22, parcela 76/7 judetul Ilfov la valoarea de impunere de 39.200 lei, apartinând partii responsabile civilmente SC Southern Cross Parklane SRL; – constructie în suprafata de 146 mp situata în Jud. Ilfov, Com Gruiu, sat Silistea Snagovului, cvartal 23 înscrisa în cartea funciara nr. 384 a Comunei Gruiu cu numarul cadastral 790, conform încheierii de carte funciara 6025/2008, apartinând inculpatului Badeanu Iordan; – teren în suprafata de 464,35 mp situat în Comuna Gruiu, sat Silistea Snagovului, cvartal 23, parcela 951, 952, 953, înscris în cartea funciara nr. 384 a com. Gruiu numarul cadastral 790, conform încheierii de carte funciara 6839/2002, apartinând inculpatului Badeanu Iordan; – un numar de 9 parti sociale , reprezentând 30% din capitalul social al SC Inteligent Operation SRL – J40/19060/2005 CUI 18124184, pentru o valoare totala a aportului de 90 lei, precum si a cotei de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale, apartinând inculpatului Awdi Mehdi; – un numar de 21.845 parti sociale reprezentând 60% din capitalul social al SC AM Entreprises SRL – J23/2952/2007, CUI 22687186, pentru o valoare totala a aportului de 218.450 lei, precum si asupra cotei de participare la beneficii aferenta acestor parti sociale apartinând inculpatului Awdi Mehdi.

Instanta a dispus anularea unor înscrisuri false. Este vorba de mai multe contracte încheiate de SC Expeditie, Mesagerie, Bagaje, Coletarie, Valori Banesti si Corespondenta „CFR Mesagerie” SA si SC Supremo Media SRL (fosta SC Supremo Corporation SRL). Afrodita Cicovschi, curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

1 comentariu

  1. hassan awdi spune:

    Istoria CFR MESAGERIE

    1. Hassan Awdi a achizitionat CFR MESAGERIE la insistentele domnului Ioan Preda, directorul general adjunct al Rodipet SA care a prezentat firma ca fiind o firma profitabila de pe urma careia Rodipet ar fi putut beneficia de subventia la transportul presei la pretul de 1 leu/tona transportata indiferent de distant.

    2. La 5 luni de la privatizarea CFR MESAGERIE am aflat ca directorii CFR Calatori au inselat cumparatorul prin existent unui protocol secret semnat intre CFR Mesagerie si CFR Calatori in anul 2002 si care a fost anulat imediat dupa adjudecarea licitatiei, lucru neprezentat cumparatorul. Prin acest protocol CFR Calatori acoperea toate pierderile companiei CFR Mesagerie pana la pragul de rentabilitate. Aceasta anulare a protocolului a afectat situatia financiara a firmei ducand la pierderi de 500,000 euro/luna. Mai mult decat atat vanzatorul a inselat cumparatorul si in privinta numarului de angajati. In caietul de sarcini era prezentat un numar de aproximativ 600 de angajati iar in realitate numarul acestora depasea 900.

    3. Aceste noi pierderi ale CFR Mesagerie au fost acoperite prin infuzii de capital si prin facilitate comerciale oferite de firmele membre Awdi Group, printer care: Supremo Media, Piramid Corporation, Guard 24 Security Systems SRL, Intelbiz Solutions si Monalisa Investments SRL, care era si actionarul majoritar.

    4. Monalisa Investments SRL a notificat de mai multe ori vanzatorul, CFR Calatori, Parlamentul Romaniei si Guvernul ca trebuie sa preia inapoi firma, in caz contrar va intra in faliment. Acestia au refuzat iar ceea ce am prevazut s-a intamplat, firma intrand in faliment!

    5. Judecatorul sindic, dna Roventa Elena a numit ca lichidator firma Euroinsol reprezentata de domnul Remus Borza care avea un conflict personal cu Hassan Awdi si a privit aceasta numire ca pe o oportunitate pentru a devaliza firmele membre ale Awdi Group. De 3 ori documentele financiare care prezentau infuziile de capital precum si creditele comerciale oferite de Supremo Media, Piramid Corporation, Guard 24 Security Systems SRL, Intelbiz Solutions si Monalisa Investments catre CFR Mesagerie au disparut. Judecatorul a vazut numai ce a dorit sa vada , platile (retururile sumelor primate de CFR Mesagerie) effectuate catre firmele din cadrul grupului Awdi si a ordonat executarea activelor acestor companii. Am contestat de mai multe ori aceste abuzuri, dar mafia controlata de Remus Borza este mai puternica decat ori plangere a noastra.

    6. Remus Borza/Euroinsol au executat si vandut toate activele CFR Mesagerie (165 vagoane si alte active), activele si conturile bancare ale Supremo Media, Monalisa Investments, Guard 24 Security Systems SRL si Piramid Corporation! Valoarea acestor executii ale activelor si ale conturilor bancare se ridica la 60,000,000 EUR!!!!! Activele au fost vandute pentru 5-10% din valoarea lor de piata. Am facut nenumarate plangeri la DIICOT si la judecatorul Nestor Raul Alexandru dar se pare ca toata lumea este speriata de Remus Borza si toti si-l doresc ca prieten!

    7. In anul 2006 a existat o plangere penala, nr. 13652/P/2006 impotriva lui Hassan Awdi, Mehdi Awdi si Preda Ioan. Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a decis in data 15.01.2009 ca Hassan Awdi, Mehdi Awdi si Preda Ioan sunt nevinovati!

    8. In anul 2012 procurorul Georgiana Hosu pentru a se razbuna pentru sotul ei, Dan Hosu, fiul ei Vlad Hosu precum si pentru niste politisti care aveau datorii la Rodipet (app. 200,000 eur) a redeschis dosarul la insistentele lui Remus Borza (Euroinsol), care este cunoscut ca fiind un prieten al ei si al sotului ei!

    9. Hassan Awdi a facut o noua plangere impotriva lui Remus Borza la DIICOT, prin care Remus Borza, Consulta 99 au vandut activele si au utilizat banii in interes personal asa cum reiese si din declaratia unui fost angajat, domnul Clatici Mihai! Unde sunt veniturile, chiar si de 5% din activele vandute ale CFR Mesagerie si ale celorlalte firme ale Awdi Group si care aveau o valoare de piata de 60,000,000 eur???? Chiar si 5% din valoarea de piata a acestor active vandute ar fi acoperit toate platile facute de CFR Mesagerie catre Guard 24 Security Systems SRL, Supremo Media SRL, Monalisa Investments SRL si Piramid Corporation SRL, etc!

    10. Datoria inventata a CFR Mesagerie ar fi trebuit acoperita de activele vandute de Euroinsol si Remus Borza iar dosarul penal trebuia sa ramana fara obiect iar decizia aceeasi cu cea luata in 2009! Dar, procurorul Georgiana Hosu, procurorul Ionel Tudosan, politistul Dumitru iovu si politistul Marian Tudor au ignorant in totalitate abuzurile Euroinsol, l-au ignorant pe Ioan Preda, au ignorant 450 directori si 20 avocati, au ignorant-o pe contabilul sef Doina Bejan si pe directorul juridic Andreea Gantu, au anulat decizia Judecatoriei Sector1, au numit un expert contabil despre care toata lumea stie ca este marioneta DIICOT, doamna Timofte Adriana, experta sanctionata de mai multe ori de catre CECCAR. In acest fel, procurorul Georgiana Hosu a incropit un dosar si l-a trimis catre TMB. Acolo a fost preluat de catre judecatorul Nestor Raul Alexandru. In acuzatiile sale fabricate si mincinoase tintele erau Hassan Awdi si Mehdi Awdi, insa pentru a ne da de banuit a invinuit si pe domnii Bassam Instanbouly si Badeanu Iordan,persoana la varsta de 80 ani

    11. Hassan Awdi si Mehdi Awdi au facut o solicitare pentru recuzarea acestui judecator din cauza faptului ca este partinitor si racist cu arabii! Am fost socati sa aflam ca, in loc ca cererea noastra sa fie judecata la forurile superioare, domnul Raul a decis de unul singur sa se mentina in acest dosar, in data de 18.12,2014, ce system de justitie transparenta!!!

    12. Acest judecator, domnul Nestor Raul Alexandru a aratat inca de la primul termen tuturor avocatilor, tuturor inculpatilor este rasist impotriva arabilor, ca este partinitor si ca nu isi doreste decat s ail condamne pe Hassan Awdi si Mehdi Awdi chiar daca acestia sunt sau nu vinovati! A refuzat sa ii ofere lui Hassan Awdi dreptul legal la audierea prin video-conferinta, ignorand toate plangerile facute impotriva procurorului Georgiana Hosu, a sotului acesteia Dan Hosu precum si impotriva altor politisti, ignorand de asemenea si responsabilitatea a 450 directori si 20 avocati si mai ales refuzand numirea unui auditor international care sa o inlocuiasca expertul TImofte Adriana, expert penalizat de CECCAR in baza plangerii 269/2013 cu decizie de sanctionare din data de 13.01.2013!

    13. In data de 29 Ianuarie 2014 judecatorul a refuzat din nou numirea unui expert independent si a insistat ca avocatii sa depuna concluziile scrise pana la data maxima de 31 Ianuarie 2014! Sa pui concluzii in doar doua zile pentru un dosar cu 96 de volume! Aceasta insistent este cel putin ciudata!

    14. Pe data de 31 Ianuarie 2014, intr-o vineri, cu o vreme foarte urata in Bucuresti si cu o zapada ce depasea 1.5 m, avocatii mei Adrian Bendeac si Violeta Oancea au depus concluziile dupa-amiaza tarziu. Spre surprinderea noastra Luni dimineata, 03 Februarie 2014 judecatorul luase déjà decizia scriind cateva pagini! Decizie luata in numai cateva ore, Vineri dupa-amiaza, 31 Ianuarie 2014! Judecatorul a luat codul penal si a aplicat pedepse maxime admise pentru a demionstra inca o data atitudinea rasista! Dorinta lui de a aplica pedepse mari a rezultat si din faptul ca a comunicat avocatilor mei ca nu doreste sa astepte aplicarea noului cod penal ce intra in vigoare la data de 01.02.2014. Acest lucru ne intareste convingerea ca decizia sa partinitoare a fost luata inainte de data de 31 Ianuarie 2014, nefiind correct fata de avocatii mei si ai celorlalti inculpati! L-a chemat ca martor pe Florin Lungoci si cand a vazut ca declaratia sa nu este impotriva lui Hassan Awdi a hotarat excluderea probei ca nefiind intemeiata!

    15. Consideram ca acest dosar si aceasta decizie reprezinta doar o acoperire a Euroinsol facuta cu ajutorul judecatorului Roventa Elena, a procurorului Georgiana Hosu si a judecatorului Nestor Raul Alexandru pentru furtul activelor si a veniturilor survenite din vanzarea acestora ale firmelor CFR Mesagerie, Monalisa Investments, Supremo Media, Piramid Corporation si Guard 24 Security Systems SRL (acum Southern Cross Parklane)

    16. Ne dorim ca toata media sa investigheze fraudele facute de Euroinsol/Marius Borza cu ajutorul persoanelor din sistemul juridic si care au fost promovate doar pentru ca au acuzat un arab (Hassan Awdi). Exemplu: politistul Marian Tudor care s-a ocupat de dosar si a devenit procurer si procurorul Georgiana Hosu care a devenit Procuror General Adjunct la DIICOT!!!!

    Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati avocatii Adrian Bendeac si Violeta Oancea la numarul de telefon +40 722 749 733

Adaugă părerea ta


 

Distribuie