Inspectorii ANAF vor fi instruiti de un expert FMI pentru a verifica averile miliardarilor

 

Specialistul Fondului Monetar International (FMI) în conformarea fiscala a contribuabililor cu averi mari, Norman Gillanders, îi va instrui pe inspectorii ANAF în vederea urmaririi miliardarilor, relateaza Adevarul.

Avere1„Am trecut deja de faza de notificare a unor contribuabili care detin averi considerabile, cei mai multi colaboreaza foarte bine, dar unii dintre ei înca nu au înteles ca trebuie sa-si raporteze la fisc detinerile din strainatate. În luna martie sau aprilie vom avea o întrunire cu industria de consultanta fiscala, pentru a explica procedurile ce urmeaza, apoi vom trece la faza a doua, de inspectie si control efectiv, si cred ca în acest an vom avea si câteva decizii. Acest program de control al marilor averi este elaborat împreuna cu expertii Fondului Monetar International, iar reprezentantul care se ocupa de el începe astazi (n.n. – joi) o misiune tehnica în România“, a declarat Tiberiu Vespan, sef de cabinet în cadrul ANAF.

Norman Gillanders le va împartasi inspectorilor ANAF experienta acumulata în alte tari în materia urmaririi fiscale a miliardarilor. Ca expert al FMI, Gillanders colaboreaza cu autoritatile fiscale din Albania, Bulgaria, Croatia, Moldova, Muntenegru si România din 2011, dupa ce timp de 33 de ani (din 1977 pâna în 2010) a fost comisar în cadrul Fiscului din Irlanda. romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie