Familia studentei decedate in urma accidentului aviatic din Apuseni va da statul in judecata daca nu sunt gasiti vinovatii

 

Familia studentei decedate în urma accidentului aviatic din Apuseni va da în judecata statul daca va considera ca raportul anchetei efectuate de procurori nu va stabili vinovatii pentru tragedia în care si-au pierdut viata Aurelia Ion si pilotul Adrian Iovan.

aurelia ion„Ne rezervam dreptul la o interventie civila si îl vom folosi în cazul în care vom considera ca rezultatul anchetei nu este satisfacator”, a declarat Mariana Ciuca, sora Aurei Ion, la Gândul Live.

La 11 zile de la accidentul aviatic produs în Muntii Apuseni, la granita dintre judetele Cluj si Alba, în urma caruia si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion, familia acesteia din urma asteapta raspunsul la câteva întrebari. „Nu vrem demisii, ci condamnari, identificarea institutiilor vinovate”, spune Mariana Ciuca, sora Aurei, potrivit gandul.info.

Într-un interviu exclusiv acordat Gândul Live, ea a vorbit despre deciziile luate în familie în urma decesului tinerei de 23 de ani.

„Parintii mei au aflat de moartea Aurei de la televizor, pâna la ora 2 dimineata, când le-a venit cineva de la Politie la usa, ei nu au stiut nimic, au stat în tensiune sperând din tot sufletul sa nu fie vorba despre Aura. Ei stiau ca ea participa la acel zbor, dar nu stiau cine face parte din echipa, daca sunt medici, asistente sau studente femei în avion „, a mai spus Mariana Ciuca.

Potrivit acesteia, singurul sprijin pe care familia Aurei l-a primit dupa accident a venit din partea unei asociatii, a Camarazilor.

Întrebata daca familia ei merge în prezent la psiholog, Mariana Ciuca a raspuns afirmativ.

Referitor la opiniile, inclusiv cea a medicului Radu Zamfir, potrivit carora Adrian Iovan a fost un erou, sora studentei a raspuns ca ea si familia sa îi poarta pilotului „tot respectul” si nu îl pot învinovati.

„Noi apreciem faptul ca a reusit cu dibacie sa aterizeze, iar toti sapte au supravietuit. Impactul, din câte am înteles, a fost frontal, ceea ce înseamna ca si-a asumat un mare risc. Nu putem decât sa-i spunem ca îi purtam tot respectul, pentru ca sora noastra a fost în viata pret de multe ore, opt ore, ceea ce înseamna ca el a salvat acele vieti. Conditiile meteo sunt imprevizibile. (…) Suntem alaturi de familia dânsului. Nu ne putem asuma aceasta dorinta de învinuire a unei persoane, nu putem face acest lucru când stim ca, de fapt, motivul pentru care sora noastra a decedat este în alta parte”, a spus Mariana Ciuca.

Sora studentei a fost solicitata sa comenteze si opinia potrivit careia studenta nu avea ce sa caute în avion, în conditiile în care ea era voluntar, Mariana Ciuca afirmând ca Aurelia „s-a urcat cu acordul doctorilor si al coordonatorilor, si nu de capul ei, pe furis”. „Nu stiu exact care sunt reglementarile în aceasta privinta, dar ea se afla acolo pentru ca i-a permis si, ca student, si dorea cu ardoare sa fie acolo si sa participe si sa învete din acea expeditie”, a mai declarat sora studentei.

Aura Ion, studenta în anul V la Medicina Militara, si pilotul Adrian Iovan si-au pierdut viata în urma accidentului aviatic produs în Apuseni la 20 ianuarie, în urma caruia au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de trei localnici, dupa cautari care au durat aproximativ cinci ore si la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputând fi salvata. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie