Schema de minimis. Ministrul Maria Grapini a afirmat ca in prima etapa sunt verificate doar firmele care au obtinut un punctaj mai mare de 90 de puncte

 

Doar firmele care au obtinut un punctaj mai mare de 90 de puncte la inregistrarea in schema de minimis sunt obligate sa depuna cererea de finantare si documentatia necesara la OTIMMC, se precizeaza intr-un comunicat publicat recent pe site-ul AIPPIMM. Totusi, potrivit Ghidului solicitantului, toate firmele care au obtinut minimum 60 de puncte ar fi trebuit sa depuna documentele necesare. Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, a declarat pentru AvocatNet.ro ca verificarea dosarelor firmelor care au un punctaj mai mare de 90 de puncte reprezinta o prima etapa, urmand ca in limita bugetului sa fie verificate si restul dosarelor.

maria grapini1IMM-urile inscrise in schema de minimis, care au obtinut un punctaj mai mic de 90 de puncte la inregistrarea on-line pe site-ul AIPPIMM, NU sunt obligate sa depuna cererea de acord si documentatia aferenta in termen de zece zile lucratoare de la primirea Scrisorii de instiintare privind admiterea la verificarea administrativa si de eligibilitate, emisa la 28.01.2014, se arata intr-un comunicat publicat recent pe site-ul AIPPIMM.

Totusi, daca societatile care au obtinut un punctaj mai mic de 90 de puncte au depus sau doresc sa depuna documentatia in baza Scrisorii de instiintare emisa la 28.01.2014, pot face acest lucru, documentele lor ramanand valabile, cu posibilitatea actualizarii acestora.

Mai exact, acestor firme li se vor solicita documentele printr-o noua Scrisoare, emisa ulterior, in aceleasi conditii, in cazul suplimentarii bugetului sau daca vor exista renuntari sau respingeri, se precizeaza in documentul citat.

In schimb, societatile care au obtinut un punctaj mai mare sau egal cu 90 de puncte, sunt obligate sa depuna cererea de acord pentru finantare impreuna cu documentatia aferenta pana cel tarziu la data de 12.02.2014 ora 16.00, se precizeaza in documentul citat.

Potrivit AIPIMM, aceasta decizie a fost luata pentru a limita efortul financiar depus de catre aplicanti, intrucat intocmirea documentatiei aferente cererii de acord pentru finantare presupune costuri ridicate (raport ANEVAR, autentificare documente, extras de carte funciara etc.).

Potrivit informatiilor AIPPIMM, 7082 de firme dintre cele inscrise au obtinut minimum 60 de puncte.

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri a declarat pentru AvocatNet.ro ca, in urma consultarii cu patronatele din tara, s-a ajuns la concluzia ca in prima transa AIPPIMM va verifica dosarele depuse de firmele cu 90 de puncte.

“Ne-am gandit la aceasta varianta pentru ca daca nu ajung banii pentru toate firmele este pacat ca acestea sa faca niste cheltuieli cu intocmirea documentelor pe care trebuie sa le trimita. Astfel, esalonam primirea de dosare ca sa evitam costurile la aplicanti. Dupa ce verificam prima transa de dosare si constatam ca unele firme pica, atunci vom face o a doua transa, in care vom trimite scrisori firmelor care au obtinut 75 de puncte pentru ca acestea sa ne trimita dosarele”, a explicat ministrul.

In situatia in care bugetul schemei de minimis nu va ajunge pentru toate firmele care au obtinut 60 de puncte, atunci acestea trebuie sa isi pastreze proiectele, pentru ca vor fi selectate automat la suplimentarea fondurilor, a mai spus Maria Grapini.

Important! Numarul minim de IMM-uri care vor beneficia de ajutor de minimis este estimat la 1.111, se precizeaza in HG nr. 848/2013 care modifica si completeaza HG nr. 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de IMM.

 AIPPIMM: 7082 de firme au obtinut punctajul minim de 60 de puncte

Din 7138 de fime inscrise in schema de minimis, 7082 au obtinut punctajul minim de 60 de puncte, se arata intr-un raport ai AIPPIMM, pe care il puteti consulta in documentul atasat.

Surse din ministerul Economiei au declarat recent pentru AvocatNet.ro ca li se vor solicita documentele doar firmelor care au obtinut peste 95 de puncte.

De cealalta parte, reprezentantii AIPPIMM ne-au declarat la momentul respectiv ca cele 7138 de firme inscrise au primit email cu numarul de identificare pentru fiecare proiect (n.r. numarul RUE), iar dintre acestea urmeaza sa primeasca un al doilea email doar cele care au obtinut minimum 60 de puncte, adica 7082. Mai departe, firmele care au obtinut punctajul minim vor depune in termen de zece zile lucratoare documentatia necesara la AIPPIMM.

Aceasta informatie a confirmata pentru noi si de catre ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, care ne-a declarat in urma cu cateva zile ca toate firmele care au obtinut punctajul minim de 60 de puncte trec in etapa urmatoare. Oficialul a adaugat la momentul respectiv ca in urma verificarii si evaluarii documentelor vor fi selectate firmele care vor merge mai departe.

Acum, insa, ministrul ne-a explicat ca intr-o prima etapa vor fi verificate dosarele firmelor care au obtinut minimum 90 de puncte, in limita bugetului urmand sa fie verificate si restul dosarelor. Elena Voinea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie