Numarul maxim de posturi pentru Ministerul Public, suplimentat

 

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 66 din data de 27 ianuarie 2014 a fost publicata Hotarârea Guvernului nr. 39/2014 privind stabilirea numarului maxim de posturi pentru Ministerul Public.

sedinta de guvernPrin Hotarârea de Guvern se stabileste suplimentarea cu 280 a numarului de posturi aprobat pentru Ministerul Public, posturi de inspectori antifrauda care urmeaza sa fie detasati în cadrul parchetelor.

Astfel, numar maxim de posturi pentru Ministerul Public este de 6.366, din care 280 posturi se ocupa conform prevederilor art. 3 si 4 din OUG nr. 74/2013 privind unele masuri pentru îmbunatatirea si reorganizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Din cele 280 de posturi prevazute mai sus, 20 de posturi revin Directiei Nationale Anticoruptie si 35 de posturi revin Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Potrivit OUG nr. 74/2013, în cadrul structurii centrale a Directiei generale antifrauda fiscala din cadrul ANAF functioneaza pe lânga structurile de prevenire si control Directia de combatere a fraudelor, care acorda suport tehnic de specialitate procurorului în efectuarea urmaririi penale în cauzele având ca obiect infractiuni economico-financiare. În acest scop inspectorii antifrauda din cadrul acestei directii sunt detasati în cadrul parchetelor, în conditiile legii, pe posturi de specialisti.

Numirea inspectorilor antifrauda în cadrul Directiei de combatere a fraudelor se face prin ordin al presedintelui ANAF, cu avizul vicepresedintelui ANAF care conduce Directia generala antifrauda fiscala si al procurorului general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, iar detasarea acestora în functii se face prin ordin comun al procurorului general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie si al presedintelui ANAF.
Inspectorii antifrauda sunt detasati în interesul serviciului pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii detasarii în functie, cu acordul acestora. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie