Gruia Stoica adus incatusat la DNA

 

Gruia Stoica, directorul GFR Marfa, a fost dus în catuse, miercuri, la DNA. El va fi audiat de procurori, iar anchetatorii vor decide daca îl vor retine sau îl vor cerceta în libertate.

gruia stoicaAlte 25 de persoane au ajuns, miercuri seara, la sediul DNA, pentru a fi audiat în acest dosar. Surse judiciare au declarat, pentru ZIUAnews, ca procurorii DNA au descins, miercuri, la Complexul Energetic Oltenia, pentru a verifica desfasurarea licitatiei pentru desemnarea operatorului de transport feroviar marfa, care va presta servicii pentru Complexul Energetic Oltenia, mai exact pentru transportul carbunelui. Potrivit informatiilor ZIUAnews, au existat presiuni atât în Ministerul Transporturilor, cât si în afara lui, pentru ca respectivul contract sa fie oferit companiei lui Gruia Stoica, Grup Feroviar Român, în defavoarea CFR Marfa. Valoarea contractului se ridica la zeci de milioane de euro.

Ziuanews a dezvaluit, miercuri dimineata, ca directorul general al CFR Marfa, Dragos Alexandru Draghici, a fost dus de urgenta, marti noaptea, la Spitalul Elias din Capitala în urma unui atac cerebral. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, accidentul cerebral a fost provocat de presiunile care s-au facut în ultimele zile asupra sa de catre oamenii din minister ai lui Relu Fenechiu, în frunte cu secretarul de stat- Cristian Ghibu si fostul manager privat de la CFR SA-George Micu.

Acestora li s-au alaturat si oamenii „plantati” de Gruia Stoica în Minister, printre care se numara consilierul Ramonei Manescu, Horatiu Buzatu, directorii Claudiu Dumitrescu, si Gheorghe Hutanu, Cu o zi înainte de atacul cerebral, directorul general Dragos Draghici a avut un conflict foarte puternic cu câtiva oameni din minister si din companie care doreau ca CFR Marfa sa piarda contractul anual de câteva zeci de milioane de euro pentru transportul carbunelui de la Complexul Energetic Oltenia.

De fapt, au fost presiuni atât din minister cât si din exterior ca acest contract sa fie pierdut de CFR Marfa în favoare firmei lui Gruia Stoica- Grup Feroviar Român. În plus, Dragos Draghici a dat afara recent din companie câtiva oamenii garantati de Fenechiu si Gruia Stoica si acest lucru a deranjat foarte mult grupurile de interese care roiesc în jurul CFR Marfa si Ministerul Transporturilor.

Medicii de la Spitalul Elias au precizat ca situatia managerului general este buna si stabila, dar trebuie sa mai stea câteva zile sub supraveghere medicala. Consuela Stratulat, ziuanews.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie