Banca Carpatica sustine ca ancheta privind Carpatica Asig, nu interfereaza cu activitatea bancii

 

Evenimentele referitoare la societatea Carpatica Asig nu interfereaza cu activitatea Bancii Comerciale Carpatica, acestea fiind companii distincte, afirma BCC, într-un comunicat publicat, marti, pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Banca comerciala carpatica„Urmare a solicitarii Autoritatii de Supraveghere Financiara si aparitiei în presa a unor articole referitoare la suspiciuni de frauda interna în cadrul companiei Carpatica Asig, facem precizarea ca aceste evenimente nu interfereaza în niciun fel cu activitatea normala a Bancii Comerciale Carpatica”, se spune în document.

Directorul general al BCC, Johan Gabriels, a subliniat ca este vorba despre doua companii distincte, iar Ilie Carabulea este doar actionar, fara a avea functii de conducere în cadrul bancii.

„(…) trebuie specificat faptul ca Banca Comerciala Carpatica si Carpatica Asig sunt doua companii distincte, iar domnul llie Carabulea detine doar calitatea de actionar semnificativ, fara a fi implicat în vreun fel în conducerea institutiei noastre. Aspectele publicate care tin strict de compania Carpatica Asig nu influenteaza în niciun fel activitatea bancii. Banca Comerciala Carpatica ramâne în continuare o institutie financiara solida, cu rezultate notabile, dedicata clientilor sai”, a precizat Gabriels.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a confirmat marti derularea de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a unor verificari ce vizeaza o speta legata de o societate de asigurari.

„DNA a solicitat ASF mai multe date despre societatea de asigurari respectiva, aferente activitatii din perioada 2012 – 2013 a fostei Comisii de Surpaveghere a Asigurarilor, absorbita de ASF în 29 aprilie 2013. ASF pune la dispozitia organelor de cercetare documentele solicitate, atât din perioada fostei Comisii de Supraveghere a Asigurarilor, cât si, daca va fi necesar, documente ulterioare”, informeaza, marti, ASF, într-un comunicat.

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, patronul societatii Carpatica Asigurari, a fost ridicat, marti, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si va fi dus la audieri, în cadrul unei anchete privind fapte de coruptie în care sunt implicati si functionari din domeniul supravegherii asigurarilor.

Totodata, procurorii DNA efectueaza perchezitii domiciliare în 17 locatii din Bucuresti si Sibiu, în cadrul unei anchete privind savârsirea, de catre mai multe persoane, a unor infractiuni de coruptie.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile vizeaza firma Carpatica Asigurari si functionari de la Autoritatea de Supraveghere Financiara.

DNA sustine, într-un comunicat remis marti presei, ca mai multe persoane sunt suspectate de infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, cum ar fi: asociere în vederea savârsirii de infractiuni, luare/dare de mita, trafic/cumparare de influenta, abuz în serviciu contra intereselor publice, folosirea în orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii în scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.

În cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Serviciului Român de Informatii si a Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

ASF nu a precizat daca verificarile DNA se refera la cazul Carpartica Asig si precizeaza ca mai multe detalii vor fi comunicate ulterior.(AS – autor: George Banciulea, editor: Oana Tilica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie