Radu Mustatea, presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania si fost membru in Consiliul de Administratie al Carpatica, audiat la DNA

 

Presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, Radu Mustatea, fost membru în Consiliul de Administratie al Carpatica, a fost adus marti la Directia Nationala Anticoruptie – Structura centrala, în dosarul de coruptie în care ar fi vizati reprezentanti ai societatii Carpatica Asigurari si ai Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

dnaPotrivit unor surse judiciare, el a fost adus cu mandat pentru a fi audiat.

Procurorii DNA efectueaza marti 17 perchezitii la Sibiu si Bucuresti într-un dosar de coruptie în care ar fi implicati reprezentanti ai societatii Carpatica Asigurari si ai ASF. La audieri vor fi aduse aproximativ 11 persoane. Si omul de afaceri sibian Ilie Carabulea a fost ridicat marti de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si va fi dus la audieri.

Sursele citate au mentionat ca în dosar sunt cercetati Marian Mîrzac, membru al ASF si fost director al Carpatica Asigurari, precum si Radu Mustatea, presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România si fost membru în Consiliul de Administratie al Carpatica.

Verificarile vizeaza faptul ca cei doi si-ar fi exercitat influenta pentru ca societatii Carpatica Asigurari sa nu i se suspende activitatea pe piata asigurarilor.

DNA sustine, într-un comunicat de presa remis marti, ca mai multe persoane sunt suspectate de infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, cum ar fi: asociere în vederea savârsirii de infractiuni, luare/dare de mita, trafic/cumparare de influenta, abuz în serviciu contra intereselor publice, folosirea în orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii în scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.  (AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie