Inspectia Judiciara, audiata

 

Inspectia Judiciara va plati intre 27.000 si 31.000 lei (fara TVA) pentru un audit extern al managementului, audit care trebuie finalizat pana la sfarsitul lunii martie.

audit, lupaConform legii „evaluarea calitatii managementului Inspectiei Judiciare se face anual, printr-un audit extern independent”.

Principalul grup tinta pentru auditor va fi conducerea, dar si personalul Inspectiei Judiciare.

Auditorul trebuie sa se pronunte in legatura cu mai multe aspecte:

– modul de indeplinire a atributiilor manageriale de catre conducerea Inspectiei Judiciare;

– modul de organizare, analiza eficacitatii organizarii in raport cu obiectivele Inspectiei Judiciare;

– sistemul de comunicare in cadrul organizatiei;

– asigurarea resurselor umane necesare functionarii institutiei.

Vor fi urmarite: modul de luare a deciziilor; circuitul documentelor; procedurile operationale; atributiile si raspunderile, delimitarile si delegarile de competenta.

Raportul de audit va cuprinde in mod obligatoriu, recomandari privind modul de indeplinire a atributiilor manageriale, organizarea eficienta, comportamentul si comunicarea, asumarea responsabilitatilor de catre conducerea Inspectiei Judiciare precum si recomandari privind necesitatea de reducere sau  de suplimentare a posturilor acesteia.

Prin dispozitiile legii privind Consiliul Superior al Magistraturii, Inspectia Judiciara a fost reorganizata ca structura autonoma în cadrul CSM începând cu data de 25 mai 2012. Scopul Inspectiei Judiciare este acela de a contribui la îmbunatatirea actului de justitie, a eficientei si eficacitatii sistemului judiciar, prin intermediul unor verificari independente si de evaluare a activitatii acestuia. legalmagazin.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie