Bostina si Asociatii a depus o plangere la UNBR impotriva noilor reguli de publicitate ale avocatilor – Surse

 

Regulile de publicitate pe care avocatii trebuie sa le aplice din decembrie au fost contestate recent de catre Bostina si Asociatii, care a depus in acest sens o plangere prealabila la UNBR, potrivit unor surse din mediul juridic. Cu toate acestea, casa de avocatura nici nu confirma si nici nu infirma aceste relatari ale presei, conform unui comunicat de presa al acestei case de avocatura.

Bostina si Asociatii„In urma solicitarilor venite din partea presei, <Bostina si Asociatii> nici nu confirma si nici nu infirma relatarile din presa cu privire la un presupus demers prin care casa noastra de avocatura ar fi formulat o plangere prealabila impotriva Hotararii nr. 852/14.12.2013 a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 33 din 16 ianuarie 2014, privind modificarea si completarea Statutului profesiei de avocat adoptat prin Hotararea Consiliului UNBR nr. 64/2011 si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 898/19.12.2011”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Bostina si Asociatii remis redactiei noastre.

Potrivit aceluiasi comunicat, din cauza adoptarii de catre Consiliul UNBR, la sfarsitul anului trecut, a noilor reglementari privind comunicarea in general si publicitatea in particular, casa de avocatura Bostina si Asociatii nu poate oferi presei nicio informatie cu privire la acest subiect, pentru a nu incalca aceste prevederi.

De altfel, aceasta incalcare ar putea fi considerata, conform statului, „abatere deosebi de grava”, care poate fi pedepsita si cu excluderea din profesie, se subliniaza in comunicatul de presa.

„Ca atare, organele profesiei – barourile si UNBR – sunt singurele indrituite sa ofere informatiile cu privire la acest caz particular”, se mai scrie in documentul citat.

Pe de alta parte, insa, surse din mediul juridic au confirmat pentru publicatia noastra ca, in cursul saptamanii trecute, Bostina si Asociatii a depus, intr-adevar, la UNBR o plangere prealabila impotriva Hotararii UNBR nr. 852/2013.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie