Aversa Manufacturing anunta investitii intr-o noua fabrica

 

Aversa Manufacturing, singurul producator de pompe centrifuge din România, va investi în acest an 15 milioane de euro într-o noua fabrica de 25.000 de metri patrati, potrivit unui comunicat al companiei, remis duminica AGERPRES.

Bani irigatiiLa începutul acestui an, compania a înregistrat comenzi în valoare de 18 milioane de lei, în comparatie cu vânzari de 900.000 lei, în ultimele 9 luni, perioada în care Aversa SA era în insolventa, dar, în septembrie 2013, compania a fost privatizata.

Aversa a primit, la sfârsitul ultimului trimestru din 2013, primele cereri de export din Rusia, Pakistan, EAU (Dubai), Brazilia, Ucraina, iar în prezent comenzile aflate în proces de negociere însumeaza 42 milioane lei. Compania se va concentra 100% pe productia de pompe de dimensiuni mari, dar va cauta în mod activ furnizori de pompe de dimensiuni mici pentru a completa gama de produse oferite clientilor.

„Aversa Manufacturing va investi în acest an 15 milioane de euro într-o noua fabrica de 25.000 de metri patrati, Epstein Global fiind firma contractata care se va ocupa de acest demers. Investitia include tehnologie de design 3D, îmbunatatirea echipamentelor, si un nou stand de teste astfel încât volumul de apa testata va ajunge la 30.000 metri cubi. Noua fabrica va deveni mai eficienta, va diminua costurile de productie, va creste calitatea, iar din punct de vedere al fortei de munca se asteapta angajarea a 480 de muncitori pâna în 2018”, se arata în comunicat.

Aversa Manufacturing este în proces de discutii pentru asigurarea unui partener international, o asociere in participatiune, cu scopul de a consolida compania si de a-si extinde vânzarile în Europa si pe pietele în curs de dezvoltare. Aversa este în discutii cu un astfel de potential partener din China, SUA si altii.

‘România ofera numeroase avantaje competitive pentru productie în comparatie cu tarile vest- europene. De asemenea, are o forta de munca educata si calificata, abilitati puternice si diverse de limbi straine precum si o structura de cost foarte competitiva. Credem ca potentialul de investitii oferit de România este unul superior. Aversa Manufacturing va continua sa investeasca în fabrica, în produse si în angajati, pentru a asigura dezvoltarea strategica pe termen lung a companiei’, a afirmat Michael Topolinski, presedintele Aversa Manufacturing.

Aversa Manufacturing este singurul producator de pompe centrifuge din România, produsele sale fiind folosite în infrastructura, industria energetica, irigatii si industria petrolului.

Aversa SA a fost în insolventa timp de 7 ani dupa care a fost privatizata în septembrie 2013. În 4 luni, Aversa Manufacturing a reluat cu succes productia, a angajat peste 230 de muncitori, a început sa faca export si a onorat comenzile clientilor. Cererea clientilor a fost atât de mare încât Aversa Manufacturing îsi creste acum forta de munca.

Aversa are o traditie de peste 132 de ani în furnizarea de pompe personalizate pentru infrastructura româneasca si pentru exportul în peste 11 tari.(AS – editor: Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie