Senatorul Tudor Chiuariu, condamnat de instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare, va depune plangere la CEDO

 

Senatorul PNL Tudor Chiuariu, condamnat de instanta suprema la 3 ani si 6 luni de închisoare cu suspendare, sustine ca ”dreptatea a fost înfrânta de o hotarâre data fara probe si fara baza legala”, el anuntând ca va depune plângere la CEDO.

Tudor Chiuariu”Am luat act cu dezamagire de hotarârea Înaltei Curti pronuntata ieri (vineri – n.r.). Dreptatea a fost înfrânta de o hotarâre data fara probe si fara baza legala. Fata de solutia de achitare din prima instanta, nu exista nicio proba noua care sa justifice solutia din recurs”, sustine Chiuariu într-o declaratie remisa sâmbata agentiei MEDIAFAX.

El mentioneaza ca a intrat în Partidul National Liberal la 21 de ani, când era student, ca sa schimbe lucrurile în bine. ”Iar în cei 16 ani care au trecut de atunci, nu m-am îmbogatit din politica. Am contribuit la crearea unor institutii importante pentru România, cum sunt DLAF sau ANI. Am contribuit la adoptarea unor legi importante pentru România, cum sunt noile coduri civile si penale”, adauga Chiuariu.

Senatorul PNL sustine ca hotarârea completului de recurs condamna o opinie.

”O opinie poate sa fie corecta sau gresita. Eu sustin în continuare ca era corecta, pentru ca s-a bazat, asa cum trebuie sa faca un jurist, pe acte autentice, acte care se bucura de prezumtia de legalitate si care produc efecte si astazi. Mai mult, aceste acte nu au fost anulate nici prin decizia de ieri, si deci vor produce efecte în continuare. O opinie, chiar daca ar fi fost gresita, nu poate fi un abuz. O opinie nu poate fi produce prejudicii materiale si nu poate constitui o infractiune”, arata Chiuariu.

El spune ca nu poate întelege cum o opinie din 2007 poate produce o urmare cu doi ani înainte, în 2005, când a avut loc presupusa asociere a Postei Române cu o companie privata în scopul valorificarii terenului în cauza.

”Astept motivarea instantei, urmând sa fac plângere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Am vazut ca au aparut câtiva „specialisti” care stiu ce ar trebui sa fac, în general ei le stiu pe toate, stiu si totul despre acest dosar. Pentru oricine doreste sa avem o dezbatere publica cu privire la acest dosar si la aceasta decizie, îi stau la dispozitie”, încheie Tudor Chiuariu. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie